Hopp til innhold

Ubaydullah Hussain

Oppsummert

Ubaydullah Hussain er dømt til ni års fengsel for deltakelse i og rekruttering til IS. Han tapte saken i Høyesterett.

 • VG: Ubaydullah Hussain løslatt

  Terrordømte Ubaydullah Hussain (36) er løslatt, skriver VG.

  Det får avisen bekreftet av advokat John Christian Elden. Han er kritisk til behandlingen av Husseins søknad om prøveløslatelse.

  – Det er en hårreisende lang behandlingstid i denne saken, der vedtaket egentlig er innlysende på løslatelse, sier Elden til VG.

  Hussain fikk i desember avslag på søknad om prøveløslatelse, til tross for at fengselet hadde anbefalt dette. Avgjørelsen ble klaget inn til Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI), og tatt til følge.

  KDI begrunnet ifølge VG omgjørelsen med at det ikke er avdekket kontakt med ekstremistisk miljø eller annen virksomhet som gir grunn til bekymring om nye straffbare forhold.

  Hussein har sonet to tredeler av terrordommen på ni års fengsel for deltakelse i terrorgruppa IS.

 • Hussain fikk avslag på prøveløslatelse

  Terrordømte Ubaydullah Hussain fikk avslag på sin søknad om prøveløslatelse, til tross for at fengselet anbefalte dette, skriver Nettavisen.

  Statsadvokaten og PST frarådet derimot at Hussain fikk slippe ut på prøve etter at to tredeler av straffen var sonet, ifølge avisen.

  Hussains advokat John Christian Elden sier klienten hans er skuffet og kommer til å klage på vedtaket fra Kriminalomsorgen.

 • Terrordømte Ubaydullah Hussain blir ikke prøveløslatt

  Ubaydullah Hussains søknad om prøveløslatelse er avslått. Han er dømt til ni års fengsel for IS-deltakelse og -rekruttering.

  – Vi er tilfreds med at kriminalomsorgen har fattet et vedtak i tråd med vår anbefaling, sier statsadvokat Frederik Ranke til Nettavisen.

  Siden Hussain har sonet ferdig to tredeler av straffen, kan han søke om prøveløslatelse. Det er ventet at avslaget klages inn til Kriminalomsorgsdirektoratet.

  – Ubaydullah ønsker bare å leve et stille liv fremover. Han har fått svært positive skussmål fra kriminalomsorgen som har fulgt ham de siste seks årene, og har gjennomført en rekke permisjoner de siste årene. Han er derfor skuffet over at PST har stanset hans prøveløslatelse og kommer til å klage vedtaket, skriver forsvarer John Christian Elden i en tekstmelding til avisen. (NTB)

  Ubaydullah Hussein
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Ubaydullah Hussain dømt til ni år

  Høyesterett dømmer Ubaydullah Hussain til fengsel i ni år for IS-deltakelse. Hussain var fra før av dømt til ni år i både Oslo tingrett og Borgating lagmannsrett for terrorrekruttering for IS. Han anket straffeutmålingen til Høyesterett, men tapte.

  Ubaydullah Hussein

  Ubaydullah Hussain tapte i Høyesterett – får ni års fengsel for IS-deltakelse

  Ubaydullah Hussain (33) er dømt til ni års fengsel i Høyesterett for deltakelse i ekstremistgruppa IS.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no