Trandum asylmottak
Foto: Erik Engen / NRK

Tvangsutsendelser i Norge

Oppsummert

Mer en dobbelt så mange barn ble tvangsutsendt fra Norge i september sammenlignet med tidligere måneder i år, viser tall fra Politiets Utlendingsenhet.

 • 402 tvangsutsendt fra Norge i mai

  402 personer ble i mai uttransportert av Politiets utlendingsenhet. Blant disse var 15 mindreårige. Det opplyser politiet i en pressemelding. Der heter det at 156 av de utsendte var ilagt en eller annen form for straffereaksjon av rettsvesenet.

 • Vil ha oversikt over tvangsutsendte

  Jan Bøhler (Ap) ber innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) om en oversikt over barn som er tvangsutsendt fra Norge av sine foreldre, skriver Vårt Land. – Vi har alvorlige varsler om hvor mange dette kan gjelde, sa Bøhler i onsdagens spørretime.

 • Flere straffede sendt ut

  683 straffede er sendt ut av landet med tvang hittil i år, og den største gruppen er rumenere Flere straffede blir sendt ut, mens det totale antallet uttransporterte er klart lavere enn på samme tid i fjor.

 • - Rask retur reduserer kostnader

  Laster Twitter-innhold
Mediene legger fram et asylproblem for politikerne, og politikerne gjør et snevert unntak. – Men hva med de 2169 andre som har blitt tvangsutsendt i år? spør asyladvokat Cecilie Schjatvet.

Advokat om «asylkampanjene»: – Hva med alle de andre?

Støttemarkering for Taiman

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no