Hopp til innhold
En kvinne med munnbind på Karlsbroen i Praha i Tsjekkia.
Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Tsjekkia

 • Tsjekkia vil ikke å sende soldater til Ukraina

  – Tsjekkia vurderer ikke å sende soldater til Ukraina, sa statsminister Petr Fiala på tirsdag, som siteres av Reuters.

  Uttalelsen kommer dagen etter at president Emmanuel Macron sa at det ikke er utelukket å sende vestlige bakkestyrker til Ukraina.

  Frankrikes statsminister Gabriel Attal sier at ingenting er utelukket i den vestlige innsatsen for å forhindre at Russland vinner fram med sin krig i Ukraina.

 • Bombetrussel på Prahas flyplass

  En engelsktalende mann har ringt inn en bombetrussel ved Václav Havel-flyplassen i Praha.

  Det opplyser tjsekkisk politi på X.

  – Det er for tiden et sikkerhetstiltak på plass og vi ber passasjerene være tålmodige og respektere politiets instrukser, skriver politiet.

 • Tsjekkere sørger over ofrene for masseskytingen

  Det flagges på halv stang over hele Tsjekkia lørdag. Myndighetene har erklært nasjonal sørgedag etter masseskytingen på et universitet i Praha.

  Det blir også avholdt minnegudstjenester over hele landet, og klokken 12 oppfordres tsjekkerne til et minutts stillhet mens kirkeklokkene ringer.

  – Det er vanskelig å finne ord for å uttrykke fordømmelse på den ene siden, og på den andre siden den smerten og sorgen hele samfunnet vårt føler i disse dager før jul, sier statsminister Petr Fiala.

  Skytingen på Karlsuniversitetet i Praha torsdag er det dødeligste angrepet i Tsjekkia siden landet ble selvstendig i 1993. 14 personer ble drept og ytterligere 24 såret. Gjerningsmannen, en 24-åring som var student ved universitet, er også død. Motivet er ukjent.

  (NTB)

  Czech Shooting
  Foto: Denes Erdos / AP
 • Nedjustert masseskytingstall i Praha

  Tsjekkiske myndigheter nedjusterer tallet på drepte etter torsdagens masseskyting på Karlsuniversitetet i Praha fra 14 til 13 og sier gjerningsmannen tok sitt eget liv.

 • Nasjonal sørgedag i Tsjekkia etter masseskyting

  Den tsjekkiske regjeringen har erklært nasjonal sørgedag lørdag etter torsdagens masseskyting der 14 ble drept på Karlsuniversitetet i Praha.

  Ytterligere 25 er såret etter skytingen.

  – Vi er alle sammen sjokkerte over dagens fryktelige handling, skriver statsminister Petr Fiala i sosiale medier. Han oppfordrer alle tsjekkere til å hedre ofrenes minne med ett minutts stillhet lørdag klokka 12.

  Skytingen er det dødeligste angrepet i Tsjekkia siden landet ble selvstendig i 1993.

  Gjerningsmannen, en 24-åring som var student ved universitet, er også død. Motivet er ukjent. Gjerningsmannens far ble funnet død torsdag morgen i en forstad til Praha.

  (NTB)

En tornado traff Tsjekkia natt til fredag. Disse dronebildene er gitt ut av politiet.
Tornado i Tsjekkia har ført til store ødeleggelser.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no