Den tsjekkiske milliardæren Andrej Babis
Foto: Petr David Josek / AP

Tsjekkia

Oppsummert

De to tradisjonelt største partiene i Tsjekkia, sosialdemokratiske CSSD og høyrepartiet ODS, ser ifølge meningsmålingene ut til å måtte nøye seg med henholdsvis 13 og 9 prosent av stemmene, mens ANO-bevegelsen spås rundt 30 prosent i valget i helgen.

 • Nederlag for tsjekkisk regjering

  De to regjeringspartiene i Tsjekkia fikk et kraftig nederlag i annen runde av senatsvalget lørdag. De vant bare ett mandat hver ved valget, der en tredel av Senatets 81 medlemmer var på valg. Valgets vinner var høyrepartiet ODS, som fikk ti mandater.

 • Flere døde i eksplosjon i Tsjekkia

  Minst seks mennesker har omkommet i en eksplosjon på en kjemisk fabrikk i Tsjekkia, ifølge brannvesenet, melder NTB. I tillegg er flere mennesker skadde etter ulykken i byen Kralupy nad Vltavou, nord for hovedstaden Praha.

 • Ny valgomgang i Tsjekkia

  Tsjekkias president Milos Zeman (73) fikk rundt 39 prosent av stemmene i helgens presidentvalg. Dermed blir det en ny valgomgang mellom ham og Jiri Drahos. Det er klart etter at stemmene fra 95 prosent av valglokalene er talt opp, melder NTB.

 • Zeman spås seier i Tsjekkia

  Tsjekkias 73 år gamle president Milos Zeman spås seier i første runde av presidentvalget, som ble avsluttet lørdag ettermiddag. Sosialdemokraten Zeman kom til makten i 2013, da Tsjekkia holdt sitt første direkte valg på president.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no