Den tsjekkiske milliardæren Andrej Babis
Foto: Petr David Josek / AP

Tsjekkia

Oppsummert

De to tradisjonelt største partiene i Tsjekkia, sosialdemokratiske CSSD og høyrepartiet ODS, ser ifølge meningsmålingene ut til å måtte nøye seg med henholdsvis 13 og 9 prosent av stemmene, mens ANO-bevegelsen spås rundt 30 prosent i valget i helgen.

 • Protest mot Tsjekkias statsminister

  Tusenvis av tsjekkarar nytta markeringa av Fløyelsrevolusjonen som anledning til å demonstrere mot den korrupsjonssikta statsministeren i landet, Andrej Babis. Han er sikta for å ha misbrukt EU-subsidiar på ein gard.

  Demonstrasjoner mot statsminister Andrej Babis i Tsjekkia
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Tsjekkia avstår frå FN-pakt

  Den tsjekkiske regjeringa har bestemt at dei ikkje vil skrive under på ei FN-pakt som skal fremje trygg innvandring under ordna forhold. Det skjer etter at statsminister Andrej Babis sa at den var ein trussel mot Tsjekkia sin suverenitet.

 • Nederlag for tsjekkisk regjering

  De to regjeringspartiene i Tsjekkia fikk et kraftig nederlag i annen runde av senatsvalget lørdag. De vant bare ett mandat hver ved valget, der en tredel av Senatets 81 medlemmer var på valg. Valgets vinner var høyrepartiet ODS, som fikk ti mandater.

 • Flere døde i eksplosjon i Tsjekkia

  Minst seks mennesker har omkommet i en eksplosjon på en kjemisk fabrikk i Tsjekkia, ifølge brannvesenet, melder NTB. I tillegg er flere mennesker skadde etter ulykken i byen Kralupy nad Vltavou, nord for hovedstaden Praha.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no