NRK Meny
Den tsjekkiske milliardæren Andrej Babis
Foto: Petr David Josek / AP

Tsjekkia

Oppsummert

De to tradisjonelt største partiene i Tsjekkia, sosialdemokratiske CSSD og høyrepartiet ODS, ser ifølge meningsmålingene ut til å måtte nøye seg med henholdsvis 13 og 9 prosent av stemmene, mens ANO-bevegelsen spås rundt 30 prosent i valget i helgen.

 • Ny valgomgang i Tsjekkia

  Tsjekkias president Milos Zeman (73) fikk rundt 39 prosent av stemmene i helgens presidentvalg. Dermed blir det en ny valgomgang mellom ham og Jiri Drahos. Det er klart etter at stemmene fra 95 prosent av valglokalene er talt opp, melder NTB.

 • Zeman spås seier i Tsjekkia

  Tsjekkias 73 år gamle president Milos Zeman spås seier i første runde av presidentvalget, som ble avsluttet lørdag ettermiddag. Sosialdemokraten Zeman kom til makten i 2013, da Tsjekkia holdt sitt første direkte valg på president.

 • Fire skadd etter brokollaps i Praha

  Fire personer ble skadd da en bro kollapset ved dyreparken i Praha, melder AFP. Alle fire var på gangbroen da den kollapset, to av personene er alvorlig skadet. En av dem er lagt i kunstig koma.

  Czech Footbridge Collapse
  Foto: Katerina Sulova / AP
 • Populist mot seier i Tsjekkia

  Foreløpige resultater gir Andrej Babis og hans protestparti ANO en oppslutning på over 30 prosent i Tsjekkia. Over 90 prosent av stemmene er nå talt opp. Det går dermed mot valgseier for den omstridte populisten, melder NTB.

  Andrej Babis, leder for ANO-bevegelsen i Tsjekkia
  Foto: Michal Cizek / AFP
 • Mot seier for «Tsjekkias Trump»

  Den styrtrike populisten Andrej Babis og hans ANO-bevegelse ligger an til å gå seirende ut av valget i Tsjekkia. Valget på ny nasjonalforsamling går over to dager og avsluttes lørdag ettermiddag. ANO ble dannet av Andrej Babis for seks år siden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no