NRK Meny
Den tsjekkiske milliardæren Andrej Babis
Foto: Petr David Josek / AP

Tsjekkia

Oppsummert

De to tradisjonelt største partiene i Tsjekkia, sosialdemokratiske CSSD og høyrepartiet ODS, ser ifølge meningsmålingene ut til å måtte nøye seg med henholdsvis 13 og 9 prosent av stemmene, mens ANO-bevegelsen spås rundt 30 prosent i valget i helgen.

 • Flere døde i eksplosjon i Tsjekkia

  Minst seks mennesker har omkommet i en eksplosjon på en kjemisk fabrikk i Tsjekkia, ifølge brannvesenet, melder NTB. I tillegg er flere mennesker skadde etter ulykken i byen Kralupy nad Vltavou, nord for hovedstaden Praha.

 • Ny valgomgang i Tsjekkia

  Tsjekkias president Milos Zeman (73) fikk rundt 39 prosent av stemmene i helgens presidentvalg. Dermed blir det en ny valgomgang mellom ham og Jiri Drahos. Det er klart etter at stemmene fra 95 prosent av valglokalene er talt opp, melder NTB.

 • Zeman spås seier i Tsjekkia

  Tsjekkias 73 år gamle president Milos Zeman spås seier i første runde av presidentvalget, som ble avsluttet lørdag ettermiddag. Sosialdemokraten Zeman kom til makten i 2013, da Tsjekkia holdt sitt første direkte valg på president.

 • Fire skadd etter brokollaps i Praha

  Fire personer ble skadd da en bro kollapset ved dyreparken i Praha, melder AFP. Alle fire var på gangbroen da den kollapset, to av personene er alvorlig skadet. En av dem er lagt i kunstig koma.

  Czech Footbridge Collapse
  Foto: Katerina Sulova / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no