Slankeoperasjoner

Oppsummert

3000 nordmenn blir fedmeoperert hvert år, men bare 2000 får operasjonen på statens regning. – Langt flere burde fått operasjonen dekket av offentlig helsevesen, mener en av Norges fremste fedmeeksperter, overlege Villy Våke på Haukeland.

 • Mener flere bør slankeopereres

  Slanke-operasjoner kan gi en helse-økonomisk gevinst, og flere bør få tilbud om operasjon. Det sier overlege Villy Våge ved Haukeland universitetssykehus, som også leder Norsk kvalitetsregister for fedmekirurgi.

 • Lang ventetid på fedmeoperasjon

  Ventetiden for fedmeoperasjon i det norske helsevesenet er 13–15 måneder. Det er dobbelt så lenge som i Sverige, skriver Bergens Tidende. I dag får rundt 3.000 pasienter i Norge fedmekirurgi hvert år.

 • Tilbyr fedmeoperasjon i Telemark

  Fra november kan overvektige få tilbud om operasjon på Sykehuset Telemark. Sykehuset skal ta i mot mellom 50 og 70 pasienter hvert år. – Dette er et tilbud som mange pasienter har etterspurt, sier overlege Thor Erik Holm ved gastrokirurgisk seksjon.

  Thor Erik Holm
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK
 • Flest overvektige i Nord-Norge

  Voksne og ungdom er tjukkes i Nord-Norge, det kommer frem i en ny rapport fra Folkehelseinstituttet. Rapporten viser også at stadig flere nordmenn er overvektige og flere sliter med fedme på bygda enn i byene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no