Ein elev frå Marjorie Stoneman High School i Parkland i Florida står framfor Kongressen med ei skilt som ber politikarane sette høgre verdi på elevane sine liv enn på våpen.
Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Skyting i USA

Oppsummert

I USA defineres masseskyting som en hendelse der fire mennesker eller flere blir skutt. Fra 1. januar til 30. mai har det vært 236 masseskytinger i USA der fire eller flere såret eller drept. Det har vært 15 angrep der fire eller flere er drept.

 • En drept i skyting i Arizona

  Én person ble drept, tre såret og ni fikk mindre skader etter minst åtte skyteepisoder i løpet av halvannen time i tre byer vest for Phoenix i Arizona. En mistenkt er pågrepet, men myndighetene sier det er uklart om den ene personen er ansvarlig for alle tilfellene.

  Fire personer ble behandlet for skuddskader, og en av dem døde, opplyser politiet i Peoria. De andre ofrene hadde andre skader, inkludert splintskader.

 • Tillater skjult håndvåpen

  Det blir nå tillatt å bære håndvåpen skjult og uten egen tillatelse i delstaten Texas i USA. Guvernør Greg Abbott signerte lovendringen torsdag. Texas er nå den 23 staten i landet med en slik lovgivning. Det var The Texas Tribune som først omtalte saken. 2021 ventes å bli et rekordår for drap med skytevåpen i USA. Lovendringen trer i kraft 1. september.

 • Alle kan bære våpen lovlig i Texas

  Texas' guvernør Greg Abbott har godkjent et lovforslag som gjør at man ikke lenger må ha tillatelse for å bære våpen på offentlig sted i delstaten. Loven gikk gjennom delstatsforsamlingen, der republikanerne har kontrollen, forrige måned. Den vil gi alle som er eldre enn 21 år, og ikke har fått forbud mot å eie våpen, lov til å bære et offentlig, uten å først få tillatelse.

 • Totalt åtte skutt i Chicago

  Til sammen åtte personer ble skutt tirsdag morgen i Chicago i USA. Fire av dem er døde. De fire sårede er fraktet til sykehus, og tilstanden skal være kritisk for minst to av dem. Ifølge politiet ble skuddene avfyrt under en krangel i et hjem.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no