Ein elev frå Marjorie Stoneman High School i Parkland i Florida står framfor Kongressen med ei skilt som ber politikarane sette høgre verdi på elevane sine liv enn på våpen.
Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Skyting i USA

Oppsummert

38.000 døydde av skadar frå skytevåpen i USA i 2018. President Joe Biden vil ha ein reform med forbod mot sal av automatvåpen og bakgrunnssjekk av dei som kjøper skytevåpen. Sterke krefter vil halde på den grunnlovsfesta retten til å bere våpen.

 • Skyteepisode i Rhode Island

  Tre mennesker er kritisk skadet etter en skyteepisode i byen Providence i Rhode Island. Totalt ni mennesker ble såret, melder Reuters. Det skal ha blitt åpnet ild mellom et hus og en bil, sier lokalt politi.

 • Seks drept i bursdagsselskap i USA

  Seks mennesker ble søndag skutt og drept i Colorado Springs i USA. Den mistenkte gjerningsmannen blir oppgitt å være eks-kjæresten til en av kvinnene i selskapet, melder AP.

  Gjerningsmannen skal ha tatt sitt eget liv. Det er foreløpig ikke kjent hva motivet er. Flere barn var til stede i selskapet, men de ble ikke drept.

  Det er den tredje masseskytingen i Colorado Springs siden 2015. USAs president Joe Biden omtalte nylig landets våpenvold som en «epidemi» og en skam for landet.

  Seks skutt og drept i bursdagsselskap i Colorado Springs i USA 9. mai 2021
  Foto: Jerilee Bennett / AP / NTB
 • Tre skutt på Times Square i USA

  To kvinner og et barn er skadd i skyting på Times Square i New York lørdag. De tre, som er en kvinne på 46 år, en på 23 år og en jente på 4 år, er lagt inn på sykehus med skader som ikke er livstruende.

  De tre var tilfeldig forbipasserende som ble rammet da flere menn endte opp i en opphetet diskusjon, og minst en av dem trakk våpen, sier politimester Dermot Shea.

  Times Square, som var en av New Yorks fremste turistattraksjoner før koronapandemien, har endret karakter siden teatrene stengte i mars i fjor. Kriminalitet har økt 30 prosent siden i fjor sommer.

  Skyting på Times Square i New York i USA 8. mai 2021
  Foto: David Dee Delgado / AFP / NTB
 • En død, 5 skadd i skyting i Ohio

  En kvinne ble skutt i hodet og døde ved en minnestund for et drapsoffer i Columbus i Ohio i USA. I alt fem mennesker er innlagt på sykehus med skuddskader, blant dem en 12-åring. Skuddene kom fra en passerende bil, melder CNN. Ingen er pågrepet.

Politisjefen i Wauwatosa, Barry M. Weber, om skytingen på et kjøpesenter i en forstad til Wilwaukee i Wisconsin i USA.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no