Hopp til innhold
Ein elev frå Marjorie Stoneman High School i Parkland i Florida står framfor Kongressen med ei skilt som ber politikarane sette høgre verdi på elevane sine liv enn på våpen.
Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Skyting i USA

Oppsummert

I USA defineres masseskyting som en hendelse der fire mennesker eller flere blir skutt. Fra januar til mai var det 236 masseskytinger i USA der fire eller flere såret eller drept. Det har vært 15 angrep der fire eller flere er drept.

 • Ni skutt og såret i New Jersey

  Ni personer, blant dem en tenåring, er skutt og såret utenfor en dagligvarebutikk i Newark i den amerikanske delstaten New Jersey.

  Alle ventes å overleve skuddskadene. Politiet leter etter et stjålet kjøretøy som antas å ha vært involvert i skytingen, opplyser Raul Malave, som er byens fungerende direktør for offentlig sikkerhet.

  Fem av ofrene, blant dem en 17-åring, dro selv til sykehus for å få hjelp. De fire øvrige ble sendt til sykehus, opplyser han.

  Skytingen skjedde utenfor en matbutikk i et boligområde torsdag kveld lokal tid (NTB)

 • Enighet våpen-kompromiss i Senatet

  En gruppe forhandlere i Senatet i USA har klart å enes om et forslag for å stramme inn våpenlovene. Avstemningen vil trolig skje før helgen.

  Den tverrpolitiske gruppen har i flere uker arbeidet med ordlyden. Tirsdag la gruppen fram forslaget. De mener det vil få nok støtte til å bli vedtatt i Senatet. Håpet er at avstemningen kan finne sted før helgen, før senatorene går ut i en to uker lang ferie, slik at president Joe Biden kan sette sin signatur på det allerede neste uke.

  Forslaget omfatter utvidet bakgrunnssjekk for våpenkjøpere under 21 år, 110 milliarder kroner i finansiering til psykisk helsevern, og 20 milliarder kroner til skolesikkerhetstiltak. (NTB)

 • Kaller håndtering av Texas-skyting mislykket

  Sikkerhetsdirektør i Texas Steven McCraw sier det er bevis for at politiets håndtering av skytingen ved en barneskole i Uvalde var helt mislykket. Det melder Reuters.

  19 barn og to lærere ble drept i skytingen i mai.

  Politiet har i etterkant fått kritikk for at de ikke klarte å stanse gjerningsmannen tidligere.

 • 15-åring ble drept i skyteepisode i Washington

  En 15-åring er drept etter skyting på U-street Washington i USA, bekrefter MDP politiet i en pressekonferanse de selv har postet på Twitter.

  15-åringen skal ha blitt skutt med et håndvåpen. Politiet er enda ikke sikre på om tenåringen var et tilfeldig offer eller om skytingen var planlagt.

  Til sammen skal fire personer ha blitt skutt i hendelsen, blant dem en politibetjent. 15-åringen var den eneste som døde. De tre andre skal ha blitt kjørt til nærliggende sykehus med skuddskader.

 • Flere personer skal være skadd i skyteepisode i Washington

  Flere personer skal være skadet etter en skyteepisode på U-street Washington i USA, deriblant en politibetjent, tvitrer MDP politiet.

  Tilstanden til politibetjenten er stabil, skriver CBS.

  Foxnews melder at flere mennesker ligger på gaten og får hjelp av tjenestepersoner.

  Det er ventet en pressekonferanse om hendelsen.

  oppdateres.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no