Demonstranter blir båret vekk av unifomert politi i London
Foto: Frank Augstein / AP

Klimademonstrasjoner

Oppsummert

Mange hundre klimademonstranter er pågrepet i London. Organisasjonen Extinction Rebellion ble startet i Storbritannia i oktober 2018 og bruker ikke-voldelig sivil ulydighet til å fremme sitt budskap.

 • Miljøaktivister om bord på oljerigg

  Aktivister fra Greenpeace har klatret om bord på oljeplattformen West Hercules utenfor Hammerfest. Equinor leier plattformen for å lete etter olje og gass. – Vi er i en klimakrise som krever at vi faktisk gjør noe, sier aktivist Camilla Lennerthson.

  Greenpeace om bord på oljerigg
  Foto: Jonne Sippola / © Jonne Sippola / Greenpeace
 • Klimademonstrasjon på Operaen

  Drøyt 30 personer fra klimagruppen Extinction Rebellion la seg ned på Operaen i Oslo lørdag. På bannerne deres sto slagord som «Opprør for livet» og «Dør de – dør vi». Fredag satte aktivistene planter i jorda foran Stortinget.

  Klimaaksjon i Oslo.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Planta grønsaker utføre Stortinget

  Klimaaktivstgruppa Extinction Rebellion planta fredag eit epletre, ein mynteplante og ein grasløk føre Stortinget. Samstundes fronta dei bodskapen om at menneska er trua av utrydding, om klimamåla ikkje blir nådd.

  Klimaaksjon utenfor Stortinget.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Klimaaktivister til ha dialog

  963 klimaaktivister er så langt arrestert, og 42 er sikta i samband med demonstrasjonar i London leia av Extinction Rebellion. Arrangørane seier dei er villige til å endre taktikk og gå i dialog til veka dersom regjeringa går med på samtalar.

 • 830 klimaaktivister pågrepet

  Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg oppfordrer klimaaktivistene i London til å aldri gi seg. Britisk politi har i påsken arrestert over 830 klimaaktivister fra gruppen Extinction Rebellion for å skape trøbbel i den britiske hovedstaden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no