Demonstranter blir båret vekk av unifomert politi i London
Foto: Frank Augstein / AP

Klimademonstrasjoner

Oppsummert

Over hele verden demonstrerer klimaaktivister for å kutte klimagassutslippene. Organisasjonen Extinction Rebellion ble startet i Storbritannia i oktober 2018 og bruker ikkevoldelig sivil ulydighet til å fremme sitt budskap.

 • Fonda anholdt klimademonstrasjon

  Skuespiller Jane Fonda (81) ble fredag anholdt sammen med flere andre under en klimademonstrasjon foran Kongressen i USA. Politiet kom til stedet, satte håndjern og strips på demonstrantene og førte dem vekk i en politibil. Fonda er nå løslatt.

  Skuespiller og aktivist Jane Fonda under en demonstrasjon i Los Angeles i september.
  Foto: David Swanson / AP
 • Jane Fonda arrestert i klimaprotest

  Den amerikanske skuespilleren Jane Fonda er arrestert i Washington DC, etter en klimademonstrasjon sammen med gruppa Oil Change International. Fonda sier hun vil protestere for klimaet hver fredag, og at hun er inspirert av svenske Greta Thunberg.

  Laster Twitter-innhold
 • Nesten 300 pågrepet i London

  280 mennesker ble pågrepet i London under klimaprotestene til gruppa Extinction Rebellion mandag, som har tatt til orde for to uker med globale aksjoner. Aksjonene er basert på sivil ulydighet og blokkering av veier.

 • Klimaaktivister pågrepet i London

  Politiet i London sier de pågrep 217 klimaaktivister fra gruppa Extinction Rebellion i helgen. Nyheten kom samtidig som gruppa gjennomførte nye aksjoner i den britiske hovedstaden. Også i Berlin og Amsterdam hadde Extinction Rebellion protestaksjoner.

  Britain Climate Protest
  Foto: Alastair Grant / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no