Demonstranter blir båret vekk av unifomert politi i London
Foto: Frank Augstein / AP

Klimademonstrasjoner

Oppsummert

Over hele verden demonstrerer klimaaktivister for å kutte klimagassutslippene. Organisasjonen Extinction Rebellion ble startet i Storbritannia i oktober 2018 og bruker ikkevoldelig sivil ulydighet til å fremme sitt budskap.

 • Jane Fonda pågrepet igjen

  Skuespiller og klimaaktivist Jane Fonda (81) ble fredag igjen pågrepet under en ny demonstrasjon mot politikeres mangel på innsats mot klimaendringer. Det er bare en uke siden hun sist ble arrestert sammen med flere andre foran Kongressen i USA.

 • Klimaaktivister koster politiet

  London-politiet har brukt mer penger på klimaaktivister så langt i år enn de har til rådighet for å bekjempe voldskriminalitet per år, melder Sky News. Organisasjonen Extinction Rebellion har gjennomført en rekke blokkader i byen de siste månedene.

 • Fonda anholdt klimademonstrasjon

  Skuespiller Jane Fonda (81) ble fredag anholdt sammen med flere andre under en klimademonstrasjon foran Kongressen i USA. Politiet kom til stedet, satte håndjern og strips på demonstrantene og førte dem vekk i en politibil. Fonda er nå løslatt.

  Skuespiller og aktivist Jane Fonda under en demonstrasjon i Los Angeles i september.
  Foto: David Swanson / AP
 • Jane Fonda arrestert i klimaprotest

  Den amerikanske skuespilleren Jane Fonda er arrestert i Washington DC, etter en klimademonstrasjon sammen med gruppa Oil Change International. Fonda sier hun vil protestere for klimaet hver fredag, og at hun er inspirert av svenske Greta Thunberg.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no