Minnestudn etter skoleskyting på Oxford High School i Michigan 3 des 2021
Foto: JEFF KOWALSKY / AFP

Skoleskyting i USA

Oppsummert

Hittil i 2021 er 28 skoleelever og lærere drept og 86 skadd i væpnede angrep mot skoler i USA. Nettsiden Everytown har registrert 144 tilfeller av skoleskyting i år.

 • Foreldre fengsla etter skoleskyting

  Foreldrene til 15-åringen som tirsdag drepte fire medelever på en skole i Michigan i USA med farens pistol, møtte i retten lørdag. De er siktet for uaktsomt drap, og dommeren fastsatte en kausjon på én million dollar. Foreldrene nekter straffskyld.

  Hittil i år er 28 elever og lærere drept og 86 skadd i væpnede angrep mot skoler i USA. Nettsiden Everytown har registrert 144 tilfeller av skoleskyting i år. Det er betydelig flere enn i 2020 da 24 ble drept i 96 skoleskytinger.

 • Foreldre tiltalt etter skoleskyting

  Foreldrene til en 15 år gammel gutt som tirsdag skjøt og drepte fire medelever på en ungdomsskole i Oxford i Michigan i USA er siktet for uaktsomt drap, skriver AFP. Pistolen som ble brukt ble kjøpt av faren til gutten fire dager før skytingen. Fredag var det minnestund i Oxford.

  Minnestudn etter skoleskyting på Oxford High School i Michigan 3 des 2021
  Foto: JEFF KOWALSKY / AFP
 • Nytt dødsfall etter skoleskyting

  Dødstallet etter skoleskytingen i Michigan i USA har steget til fire etter at en 17 år gammel gutt døde av skadene. Tre andre elever ble også drept i skyteepisoden som fant sted tirsdag på en skole i byen Oxford.

  Den mistenkte 15 år gamle gjerningspersonen åpnet ild og skjøt rundt seg før han ble konfrontert av politiet og pågrepet. Situasjonen skal ha vart i rundt fem minutter.

  (NTB)

 • Tre drept og åtte skadd på skole

  Tre elever ble drept og åtte personer såret da en 15-årig gutt begynte å skyte på en videregående skole i Øxford i Michigan i USA, opplyser politiet ifølge AP/NTB. Gutten er arrestert og politiet har beslaglagt et halvautomatisk håndvåpen. Politiet mener gutten handlet på egen hånd.

Får spørsmål fra barn om skolesjyting

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no