NRK Meny
Emma Gonzalez, som overlevde skoleskytingen i Parkland, hylles etter å ha tatt et rasende oppgjør med president Donald Trump og amerikanske politikere.

Skoleskyting i USA

Oppsummert

Etter drapene på 17 mennesker på en skole i Parkland i Florida, har kravet om strengere våpenlover flammet opp. President Trump sier han vil ha 21 års aldersgrense og tettere bakgrunnskontroll med fokus på mental helse for våpenkjøpere.

 • 14 åring pågrepet for skoleskyting

  Amerikansk politi har rykket ut til meldinger om en væpnet person på en videregående skole i Palmdale i California. En 14-åring er pågrepet etter å ha skutt en medelev i armen, opplyser politiet. Offerets skader betegnes ikke som alvorlige.

 • Vil gi bort arven sin til ofre

  Parkland-skytteren Nikolas Cruz ønsker å donere arven sin – som kan være på flere millioner kroner – til ofre og pårørende etter skoleskytingen. 19-åringen er tiltalt for 17 drap og 17 drapsforsøk etter skytingen på en skole i Florida i februar.

 • Roser lørdagens demonstrasjoner

  Det hvite hus roser lørdagens demonstrasjoner mot våpenlovene i USA – Vi applauderer de mange modige, unge amerikanerne som bruker sin ytringsfrihet i dag, heter det i en uttalelse fra pressetalskvinne Lindsay Walters i Det hvite hus.

 • Legger fram forbud mot våpentillegg

  Trump-administrasjonen foreslo fredag et fullstendig forbud mot såkalte bump stocks, som omgjør halvautomatiske våpen til helautomatiske. Dette kommer samme kveld som det foregår en landsdekkende protest for å kreve strengere våpenkontroll.

 • Skoleskytterens bror i varetekt

  Broren til 19-åringen som drepte 17 personer på en skole i Parkland i Florida, er varetektsfengslet etter å ha tatt seg inn på den samme skolen. Zachary Cruz ble pågrepet etter at han på ulovlig vis hadde tatt seg inn på skolens område mandag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no