Emma Gonzalez, som overlevde skoleskytingen i Parkland, hylles etter å ha tatt et rasende oppgjør med president Donald Trump og amerikanske politikere.

Skoleskyting i USA

Oppsummert

I april var det 20 år sidan Columbine-massakren på ein skule i delstaten Colorado i USA. Hendinga utløyste ein stor våpendebatt i landet, som enno ikkje er over.

 • Arrestert for tjenesteforsømmelse

  Sikkerhetsvakten som jobbet på skolen som ble utsatt for skoleskyting i Parkland i Florida i februar 2018, men som valgte ikke å ikke gå inn i skolebygningen, selv om han var bevæpnet, er pågrepet og tiltalt for tjenesteforsømmelse, melder NBC News.

 • Lettere for lærere å bevæpne seg

  Guvernør i den amerikanske delstaten Florida, Ron DeSantis, har signert en lovendring som gjør det enklere for lærere å væpne seg på skolen. Det skjer etter skoleskytingen på en videregående skole i Parkland i Florida, der 17 ble drept i fjor.

 • Ein drepen i skoleskyting i USA

  Ein 18 år gamal elev er meld drepen i skoleskytinga i Denver i delstaten Colorado i USA. Åtte andre er skadd og to personar er arresterte. Politiet kom raskt til staden, noko dei trur avverga at fleire blei drepne.

 • Åtte skadd i skuleskyting i USA

  Åtte personar på 15 år eller meir er skadd i skuleskyting i Denver i delstaten Colorado i USA. Fleire av dei er kritisk skadd. To elevar ved skulen er mistenkte og arresterte. Skulen har rundt 1850 barnehagebarn og elevar, som blei evakuert i bussar.

 • To tekne etter skuleskyting i USA

  Minst sju er skadd i skoleskyting i Denver i delstaten Colorado i USA. To mistenkte er arresterte, men politiet trur ein tredje person er involvert. Skytinga var ved STEM School Highlands Ranch, som har rundt 1850 barnehagebarn og elevar.

Får spørsmål fra barn om skolesjyting

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no