NRK Meny
Emma Gonzalez, som overlevde skoleskytingen i Parkland, hylles etter å ha tatt et rasende oppgjør med president Donald Trump og amerikanske politikere.

Skoleskyting i USA

Oppsummert

Etter drapene på 17 mennesker på en skole i Parkland i Florida, har kravet om strengere våpenlover flammet opp. President Trump sier han vil ha 21 års aldersgrense og tettere bakgrunnskontroll med fokus på mental helse for våpenkjøpere.

 • Skoleskytterens bror arrestert

  Broren til tenåringen som skjørt og drepte 17 personer på Marjory Stoneman Douglas videregående skole i Parkland i Florida ble mandag pågrepet for å ha oppholdt seg på skolen. Broren er ilagt forbud mot å oppsøke skolen, melder nyhetsbyrået Ap.

 • Skoleskytter tiltalt for 17 drap

  Nikolas Cruz, 19-åringen som har tilstått å stå bak massakren på en skole i Parkland i Florida i februar, er nå formelt tiltalt for 17 drap og 17 drapsforsøk. Hans forsvarer har sagt at Cruz vil si seg skyldig dersom han ikke risikerer dødsstraff.

 • Florida åpner for å bevæpne lærere

  Senatet i Florida stemte mandag ja til strengere regler for salg av gevær og til å la noen lærere bære våpen på skolen. Vedtaket er et resultat av at 17 mennesker ble drept på en skole i delstaten forrige måned.

 • Tenåring arrestert med våpen i USA

  En 17-åring i Dallas-området er arrestert etter at politiet så ham sitte i en bil med våpen utenfor et idrettsarrangement ved en skole. Gutten hadde en halvautomatisk rifle og 100 patroner. Han ble arrestert for brudd på våpenloven, skriver NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no