Brannkonstabel i skogbrann i USA
Foto: Noah Berger / AP

Skogbranner vest i USA

Oppsummert

Voldsomme skogbranner i Oregon og California i USA har krevd et titalls menneskeliv de siste ukene. Minst 12.500 kvadratkilometer er brent. Det er flere årsaker til brannene, som sprer seg raskere på grunn av høye temperaturer og tørr vegetasjon.

 • Fortsatt storbrann i California

  En av de største skogbrannene i California tiltar i styrke. På ett døgn er over 120 kvadratkilometer svidd av utenfor Los Angeles. Brannfolk sier de har kontroll på bare 15 prosent av brannen som har fått navnet "Bobcat fire", melder tv-kanalen ABC.

  Laster Twitter-innhold
 • Røyk fra USA-branner nådd Europa

  Røyk fra de store brannene langs USAs vestkyst har nådd Europa, ifølge EUs klimaovervåkingssenter. Det melder AFP. Brannene i delstatene California, Oregon og Washington er «ti eller hundre ganger så kraftige» som gjennomsnittet de siste årene.

 • Røyken kan ses i New York

  Røyken fra skogbrannene som herjer på den amerikanske vestkysten har spredt seg til østkysten av landet. Tirsdag kunne røyken ses i New York, skriver det meteorologiske insituttet New York Metro Weather.

 • Dødstallet øker etter skogbranner

  Så langt har minst 30 personer mistet livet etter en rekke skogbranner som herjer i USAs vestkyst, skriver BBC. Bare i Oregon som er en av delstatene som er hardest rammer, er flere titalls personer savnet.

  Glør fra skogbrannene lyser opp Bidwell Bar Bridge i Oroville i California

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no