Hopp til innhold
Skogbrann i california fredag 2. september
Foto: AP

Skogbranner i USA

  • Mann pågrepet for å ha startet skogbrann i California

    En 42-år gammel mann er pågrepet og mistenkt for å ha startet en skogbrann i delstaten California.

    Ifølge vitner dyttet mannen en brennende bil inn i en ravine onsdag ettermiddag i nærheten av byen Chico i California. Flammene fra bilen spredte til nærliggende skog og forårsaket det som er den største skogbrannen i delstaten så langt i år.

    Skogsbrannen, som har blitt døpt «Park Fire», spredte seg torsdag til et område på 125 tusen dekar, tilsvarende 505 kvadratkilometer. Kun tre prosent av området er under kontroll. Så langt er det ikke meldt om personskader, men rundt 4.000 mennesker er evakuerte fra området.

    Distriktsadvokaten for Butte County Distrikt, Mike Ramsey, forteller at mannen ble pågrepet etter en gransking av brannen og skal bli stilt for retten mandag. Detaljer om siktelsen er ikke offentliggjort.

    Den største skogbrannen som pågår i USA, herjer i delstaten Oregon. Så langt dekker brannen et område på 1.085 kvadratkilometer, truer flere mindre byer og har drept hundrevis av kveg.

    (NTB)

    Wildfire northeast of Chico, California
    Foto: Fred Greaves / Reuters
  • Historiens største skogbrann i Texas

    En skogbrann helt nord i Texas har spredd seg og blitt den mest omfattende i den amerikanske delstaten noen gang. Så langt har én person mistet livet.

    Brannen har rammet den tynt befolkede regionen som kalles Texas Panhandle og omfatter den nordligste delen av staten. Guvernør Greg Abbott har erklært katastrofetilstand i 60 fylker.

    Smokehouse Creek-brannen har til nå rammet 4400 kvadratkilometer og er med den største i delstaten noen gang – større enn brannen i Amarillo i 2006. Dette tilsvarer et område noe større enn Østfold fylke, skriver NTB.

    Skogbrann i Texas
    Foto: AP
  • Døde etter skogbrannen på Hawaii har passert 100

    Dødstallet etter skogbrannen på øya Maui på Hawaii har steget til 101, melder guvernøren i den amerikanske delstaten.

    Samtidig er bare fire av de døde blitt identifisert, sier guvernør Josh Green til CNN tirsdag.

    Green har tidligere sagt at han venter at antallet døde kan komme til å stige kraftig. Skogbrannen er den dødeligste i USA på 100 år.

    (NTB)

    Byen Lahaina er nesten helt ødelagt av skogbrannen på Hawaii.
    Foto: Rick Bowmer / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no