Det raser en omfattende skogbrann i to fylker i delstaten Arizona sørvest i USA. Tusenvis har allerede måttet evakuere, og brannmannskapene har null kontroll.
Foto: Joseph Pacheco / AP

Skogbranner i USA

 • Kjempar mot eldvegg i California

  Eit mannskap på rundt 5.400 personar kjempar i California mot ein vegg av flammar som er blitt så høg at han skapar sitt eige skysystem med heftige lyn og sterk vind, skriv NTB.

  Dette gjev næring til skogbrannane som utviklar seg i turbofart.

  Måndag hadde dei kontroll på 22 prosent av omkrinsen til brannen.

  California Wildfires
  Foto: Noah Berger / AP
 • Kjønnsavsløringsfest stiftet brann

  Et amerikansk par risikerer 20 år i fengsel etter et såkalt «gender reveal party» (kjønnsavsløringsfest) som knyttes til en dødelig brann i fjor sommer. Det skriver BBC.

  Myndighetene i California sier et pyroteknisk apparat som ble brukt under festen forårsaket brannen, som senere drepte en brannmann og skadet flere andre.

  «El Dorado»-brannen spredte seg over 89 kvadratkilometer, og ødela flere hus i september i fjor.

  El Dorado-brannen
  Foto: Josh Edelson / AFP
 • 2000 på flukt fra storbrann i USA

  Om lag 2000 personer må forlate hjemmene sine på grunn av Bootleg-brannen sør i Oregon. Brannen er den største av de rundt 70 aktive skogbrannene i USA.

  Brannen herjer på et område på litt over 900 kvadratkilometer og bekjempes av 1.700 brannmenn og tolv helikoptre, melder nyhetsbyrået Reuters.

 • Ny hetebølge i California

  Brannmannskaper kjemper mot en voldsom skogbrann som herjer i Nord-California under en ny hetebølge. 54,4 grader er målt i nasjonalparken Death Valley sør i California fredag, og meteorologene advarte om at det kunne bli like varmt lørdag. Enkelte mener dette er den varmeste temperaturen som er målt på troverdig vis på jorda. Offisielt ble den globale varmerekorden satt i 1913, da det ble målt 57 grader i Furnace Creek i Death Valley.

  Den store skogbrannen Beckwourth Complex er et resultat av to branner som slo seg sammen etter å ha blitt utløst av lynnedslag. Brannen viser ingen tegn til å avta på vei nordøstover fra Sierra Nevadamelder AP/NTB.

  Brannmenn i California
  Foto: Noah Berger / AP / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no