Hopp til innhold
Skogbrann i california fredag 2. september
Foto: AP

Skogbranner i USA

 • To døde i skogbrann i Nord-California

  To mennesker er døde etter at kraftig skogbrann feide gjennom en småby i Nord-California søndag.

  Sheriff Jeremiah LaRue opplyste om dødsfallene på et møte med lokalsamfunnet i et område som i det siste har vært herjet av en av Californias siste skogbranner.

  Rundt 1000 mennesker har i flere dager vært evakuert fra sine hjem mens brannmannskapene kjemper mot ilden, og LaRue kunne ikke si når de kan komme hjem.

  Brannmannskapene har klart å hindre at brannen sprer seg ytterligere, men flere andre branner i områder har de ikke kontroll på. (NTB)

 • Tusenvis må evakuere på grunn av skogbrann i California

  Tusenvis av mennesker i Nord-California ble fredag beordret til å evakuere på grunn av en skogbrann som har oppstått som følge av høye temperaturer.

  Byene Weed, Lake Shastina og Edgewood er under obligatorisk evakueringsordre.

  Skogbrannen spredte seg over mer enn 1.000 hektar i løpet av fredag. Den oppsto på grunn av de ekstremt varme værforholdene i California.

  Enkelte steder er det ventet at temperaturene vil stige til opp mot 43 grader.

  – September har hatt en varm start vest i landet, med rekordhøye temperaturer og branner som forventes å spre seg, skriver det amerikanske meteorologinstituttet NWS i sin daglige oppdatering. (NTB)

  Skogbrann i california fredag 2. september
  Foto: AP
 • To personer omkom i storbrann i California

  McKinney-brannen er fortsatt ute av kontroll der den på to dager la over 200 kvadratkilometer i aske i Klamath-parken ved grensa til Oregon, lengst nord i California. Mandag ble to personer funnet døde i en utbrent bil, opplyser lokale myndigheter.

  Brannmannskaper som jobber med Californias største skogbrann hittil i år, gjør seg klar for tordenvær som kan gjøre brannen enda farligere.

  Langs hovedvei 96 står brente trær igjen som svarte silhuetter mot den oransje bakgrunnen, og en utbrent pickup står i veibanen. Tjukk røyk dekker hele området, mens flammene luer i åssidene rundt. Ifølge skogforvaltningen bidrar 650 brannmannskaper med å slukke flammene.

  Skogbrann California
  Foto: Noah Berger / AP
 • Skogbrann i California

  Yosemite nasjonalpark i California herjes av en voldsom skogbrann som startet fredag. På under et døgn er over 6555 mål skog slukt av brannen. Brannvesenet i California sier det kan ta over en uke før de har flammene under kontroll.

  Hittil har flere tusen hjem blitt evakuert som følge av brannen, og flere brannfly og helikoptre assisterer de over 400 brannmennene i slukningsarbeidet.

  Det er meldt om kraftig vind og ekstrem tørke i området, som gjør situasjonen utfordrende.

 • Skogbrann truer trær i nasjonalpark i California

  En skogbrann herjer i Yosemite nasjonalpark i California i USA og truer de verdenskjente sequoiatrærne. Brannen sprer seg østover inn i Sierra National Forest.

  De store viltvoksende mammuttrærne i nasjonalparken står i fare for å bli rammet av skogbrannen.

  Yosemite-brannen er en av flere titalls skogbranner som har spredt seg i det tørre terrenget i den vestlige delen av USA.

  Brannen som først brøt ut 7. juli, fortsetter å øke i størrelse, rapporterer det lokale brannvesenet. (NTB)

  Et fly slippet branndempende middel over skogbrannen i California som brenner nærme Yosemite park.
  Foto: Eric Paul Zamora / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no