Sikkerhet i fritidsbåter

 • Færre omkomne enn fryktet

  Sjøfartsdirektoratet har registrert åtte omkomne ved bruk av fritidsbåt i sommermånedene juni, juli og august. Alle de omkomne er menn. Tallet er lavere enn mange fryktet at det ville bli, ettersom flere oppholdt seg i Norge i sommer.

 • Vil ha bedre opplæring av båtførere

  Etter rekordmange fritidsbåtskader i sommer mener både Tryg Forsikring og deres samarbeidspartner Kongelig Norsk Båtforbund at opplæringen av båtførere må bli bedre. ‌Det skriver Tryg Forsikring, som har registrert 25 prosent flere båtskader i år.

 • – Pilen peker i riktig retning

  I 2018 registrerte Sjøfartsdirektoratet 23 omkomne i forbindelse med bruk av fritidsbåt i Norge, noe som er det laveste antallet siden 2001. I Agder omkom totalt fire mennesker i fritidsbåt-ulykker, ifølge Petter Andre Søreng i Sjøfartsdirektoratet.

 • Regjeringa må ha meir tid for nye fritidsbåtreglar

  Regjeringa seier at dei treng meir tid til å vurdera tiltaka for auka sikkerheit i fritidsbåtar.
  – Vi har ikkje vore klare til å konkludere tidlegare, og det ville ha vore for seint å sette i verk nye tiltak kort tid før sommaren, seier næringsminister Trond Giske til NRK.
  Både Redningsselskapet og Kongelig norsk båtforbund gjekk i dag tidleg ut mot regjeringa fordi dei meiner politikarane somlar med å innføra strengare reglar for fritidsbåtar.

 • Ventar på tiltak for sikkerheit i småbåtar

  Liv kan ha gått tapt fordi regjeringa somlar med å innføra strengare regler for fritidsbåtar, meiner både Redningsselskapet og Kongelig norsk båtforbund.

  For halvtanna år sidan gav ei arbeidsgruppe råd om strakstiltak som lågare promillegrense og redningsvest i opne båtar, men så langt har ingenting skjedd.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no