Hopp til innhold
Fritidsbåt i fart ved Store Torungen fyr utenfor Arendal.
Foto: Morten Holm / NTB

Sikkerhet i fritidsbåter

Oppsummert

14 personer mistet livet i fritidsbåtulykker her i landet første halvår år, viser tall fra Sjøfartsdirektoratet. 10 av de 14 som døde, brukte ikke redningsvest, og alle var menn.

 • Kvinne skadd i båtulykke i Bamble

  En kvinne i 40-årene er skadd etter å ha kjørt på et skjær i Valle i Vågøyfjorden i Bamble ved ettida natt til torsdag. Operasjonsleder Roger Aaser i Sørøst politidistrikt sier til NTB at kvinnen trolig ikke er alvorlig skadd. Hun var alene i båten, ifølge politiet. Båten skal ha vært en rib på rundt 15 fot.

 • Båt med barn på skjær på Hvaler

  En fritidsbåt med tre voksne og fire små barn har gått på et skjær ved Søndre Sandøy på Hvaler i Østfold, melder Øst politidistrikt. Båtføreren, en mann i 40-årene, er synlig ruspåvirket, og er tatt med til legevakt for blodprøver. Båten får hjelp av redningsskøyta.

 • Vil senke promillegrense for båt

  Halvparten av dem i fritidsbåt som mistet livet i fjor, var ruspåvirket. Båtsesongen er på topp og MA Rusfri Trafikk vil senke promillegrensen for dem som fører fritidsbåter.

  I dag er grensen 0,8 og organisasjonen vil ha grensen ned til 0,2. Målet er at dette skal bli siste sommer med lovlig høy promille for dem som fører fritidsbåter.

 • 10 av 14 omkomne brukte ikke vest

  14 personer omkom ved bruk av fritidsfartøy første halvår 2021. Det viser tall fra Sjøfartsdirektoratet.

  10 av de 14 brukte ikke redningsvest. Alle de omkomne er menn og snittalderen er 58 år.

  – Det er et flertall av menn over 40 år som ikke bruker vest, sier kommunikasjonsdirektør i Sjøfartsdirektoratet, Dag Inge Aarhus.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no