Sandstorm på Kanariøyene

Oppsummert

Sandstorm stanset i helga nesten all flytrafikk til og fra Kanariøyene, og hundrevis av norske flypassasjerer har sittet værfaste. SAS og Norwegian satte inn to fly hver for å hente hjem 1159 værfaste passasjerer på Kanariøyene mandag kveld.

 • Bil krasjet med SAS-fly på Tenerife

  180 SAS-passasjer må belage seg på enda en natt på hotell, etter at en cateringbil krasjet med et SAS-fly på flyplassen på Tenerife tirsdag kveld. Flyet som skulle til Oslo fikk så store skader at avgangen måtte kanselleres, skriver Flysmart24.

 • Alle sandfaste hjemme innen onsdag

  Flyselskapene SAS og Norwegian regner med at alle reisende som har vært strandet på Kanariøyene, vil bli hentet hjem i løpet av onsdag. Det sier selskapene til NTB tirsdag. Vind og sandstøv har skapt problemer for flytrafikken siden lørdag

 • Fulle fly fra Gran Canaria

  Et fly fra Gran Canaria lander på Torp Sandefjord lufthavn i ettermiddag. Norwegians fly fra Torp til Las Palmas senere i dag er også fullt. Natt til i dag landet de første flyene fra Kanariøyene etter at sandstorm har hindret flyene i flere dager.

 • SAS kan omdirigere fly fra Norge

  SAS kan komme til å innstille innenriksfly for å hente hjem passasjerer fra Kanariøyene, opplyser selskapet. Et fly som skulle fra Las Palmas til Oslo er ennå ikke kommet av gårde. To fly er ankommet Skandinavia, men ingen av dem til Norge.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no