Hopp til innhold
Vulkanutbrudd på La Palma 4. oktober 2021
Foto: APTV

Kanariøyene

Oppsummert

Vulkanen Cumbre Vieja på kanariøya La Palma har siden 19. september spydd ut glødende lava og store mengder aske. Flere tusen mennesker er evakuert og spanske myndigheter har erklært øya for katastrofeområde.

 • Minst én død og 24 savnet i båtforlis ved Kanariøyene

  Minst én person har druknet og 24 er savnet etter at en båt kantret i Atlanterhavet utenfor Kanariøyene, opplyser den spanske kystvakten.

  Båten reiste av gårde fra Cap Boujdour i Vest-Sahara med 61 mennesker om bord, og redningsmannskap har funnet 36 overlevende, opplyser kystvakten tirsdag.

  To mindreårige og ti kvinner er blant de som overlevde forliset.

  Ifølge den spanske hjelpeorganisasjonen Caminando Fronteras har 27 personer mistet livet, deriblant 13 kvinner og seks babyer. De som bord, var personer som håpet å ta seg til Europa.

  (NTB)

 • Migrant døde ved Kanariøyene

  En person døde mens flere titalls ble reddet fra en båt med rundt 40 migranter som forsøkte å ta seg til Kanariøyene, ifølge den spanske sjøredningstjenesten. Det er ikke kjent hvilke land migrantene som ble reddet rundt tre mil fra øya Fuerteventura, kom fra.

  Ifølge den spanske menneskerettsgruppa Caminando Fronteras døde eller forsvant over 4000 migranter i fjor i forsøket på å ta seg til Spania. Det er dobbelt så mange som i 2020, og majoriteten ble aldri funnet, melder NTB.

 • Vulkanutbruddet på Kanariøyene erklært avsluttet

  Vulkanutbruddet fra Cumbre Vieja på kanariøya La Palma er erklært avsluttet etter tre måneder med aktivitet. Utbruddet varte i 85 dager og 18 timer, opplyste myndighetene på en pressekonferanse lørdag.

  Vulkanutbruddet førte verken til dødsfall eller personskader, men ødela 1.345 boliger. I tillegg ble skoler, kirker, legesentre og landbruksinfrastruktur ødelagt. (NTB)

Se vulkanutbruddet på La Palma 3. oktober

Intens vulkansk aktivitet på La Palma – folk rådes til å holde seg innendørs

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no