Hopp til innhold
Russelue
Foto: Keilen, Berit / SCANPIX

Russefeiring 2020

Oppsummert

Russefeiringen våren 2020 er sterkt preget av koronakrisen, og feiringen kom først i gang i juni, og da kun i små grupper. Over hele landet har politiet måtte gripe inn ved store samlinger av russ.

  • Politiet jaget russebusser i Moss

    I Moss har politiet måttet gi festglad ungdom i tre russebusser som sto ved Mosseporten, pålegg om å avslutte festen og fjerne seg. Politiet har fått flere klager på støy og høy musikk.

  • To alvorlig skadd i bilulykke

    To personer er kjørt til sykehus med alvorlige skader etter at en bil med fire russ krasjet i et tre på Bergkrystallen i Oslo, opplyser politiet.

  • Bil med fire russ krasjet i tre

    En bil med fire russ krasjet i et tre i Oslo, melder politiet på Twitter. Det er lange bremsespor på stedet, som kan indikere høy fart. To av dem kjøres til sykehus, på grunn av mistanke om høy hastighet.

  • Pålegg til bråkete russ

    Det har vært store ansamlinger av russ på ulike steder i Tromsø i natt. Politiet har grunnet mye støy vært nødt til å gi pålegg om å forlate fra bebodde områder. De skriver at de har mottatt 20 henvendelser om støy sett i sammenheng med russefeiring.

  • Mye feststøy i Oslo-området

    Det har vært mange klager på festbråk og støy natt til søndag, melder Oslo-politiet. Noen tilfeller gjelder russ, der det har vært mindre slåsskamper uten skadde, mens andre tilfeller gjelder generell festbråk i parker.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no