Hopp til innhold
Dagligvarebutikk
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Rema 1000 og Reitangruppen

Oppsummert

Rema 1000 er en norsk kjede av dagligvareforretninger dannet i 1979, med butikker i Norge, Danmark og Sverige. Rema 1000 inngår i Reitangruppen, som ellers består av selskapene Reitan Convenience, Uno-X Energi, Reitan Eiendom og Reitan Kapital.

 • Rema kjøper over 100 Aldi-butikker i Danmark

  Rema 1000 Danmark har inngått avtale om å overta majoriteten av den tyske dagligvarekjeden Aldi sitt butikknettverk i Danmark.
  – Aldis forretningsmodell var en stor inspirasjon da vi åpnet den første Rema-butikken i Trondheim i 1979, og preger fortsatt vår filosofi i hele Reitan i dag, sier Odd Reitan, grunnlegger av Rema 1000 og CEO i Reitan AS.
  Rema 1000 Danmark kjøper 114 butikklokasjoner og tre distribunaler.
  Avtalen omfatter ikke Aldis hovedkontor og resterende butikker i Danmark.
  Transaksjonen er avhengig av godkjenning fra danske konkurransemyndigheter. Får de det blir Rema Danmarks største dagligvarekjede.

 • REMA kjøper ALDI i Danmark

  REMA 1000 tar over aksjeflertallet i den tyske dagligvarekjeden ALDI i Danmark. Det betyr at REMA får 114 nye butikker og tre distribusjonssentraler i Danmark dersom danske konkurransemyndigheter godkjenner oppkjøpet. REMA åpnet sin første butikk i Norge i 1979 og i Danmark i 1994. I dag har konsernet butikker i sju land.

  Rema 1000
  Foto: Tore Ellingseter / NRK
 • Milliardoverskudd til Reitan

  Reitan fikk et solid resultat på 5,6 milliarder kroner i 2021. Årsresultatet før skatt er 700 millioner kroner høyere enn året før.

  – Vi går ut av fjoråret med en sterk balanse og en solid egenkapital på 41 prosent, sier finansdirektør Kristin S. Genton.

  Reitan er i dag et multinasjonalt selskap med virksomhet innen eiendom, kapitalforvaltning, lavpris dagligvarer, servicehandel, matvareindustri, distribusjon, logistikk, mobilitet, hotell, kunst og teater.

  – En betydelig andel av verdiskapningen kommer fra kapital- og eiendomsvirksomhet, sier Genton. (NTB)

 • Rune Bjerke blir styreleder i Reitan Retail

  Næringslivsleder og tidligere konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, går inn som styreleder i handelsselskapet Reitan Retail, mens mangeårig finansrådgiver Annika Sigfrid og Kahoot!-sjef Eilert Hanoa blir nye styremedlemmer., skriver Reitan i en pressemelding.

 • Topplederbytte i Reitan Eiendom

  Trond F. Mellingsæter, som i dag er landssjef i Danske Bank Norge, blir Reitan Eiendoms nye administrerende direktør, opplyser Reitan i en pressemelding.

  Mellingsæter er utdannet fra Harvard Business School, Insead og Universitetet i Oslo. Han har tidligere blant annet jobbet i Enova og er også styreleder for næringsforeningen i Trondheim.

  Reitan Eiendom har siden starten i 1995 vært ledet av Ingolv Høyland som nå går av i rollen som styreleder i selskapet.

  Trond Mellingsæter
  Foto: dendanskebank.com

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no