Reinsdyr påkjørt av toget på Nordlandsbanen
Foto: Jon Erling Utsi

Reinsdyr påkjørt av toget

Oppsummert

Over 100 reinsdyr ble på få dager kjørt ihjel på Nordlandsbanen i fjor vinter. Bane Nor beklaget at en beskjed om å kjøre saktere ikke nådde fram til togføreren. I årene 2013-2016 ble 2000 reinsdyr kjørt ihjel på Nordlandsbanen.

 • Klart for bygging av reingjerder

  Arbeidet med å bygge reingjerder langs Nordlandsbanen går i gang i uke 30. Det skriver Bane NOR i ei pressemelding. Garda sikring Midt-Norge har fått kontrakten på å bygge gjerder, mens totalprosjekt AS har fått jobben med trasèrydding.

 • Ni rein drept momentant

  Ni reinsdyr ble påkjørt og drept av sørgående nattog ved Eiterstraum klokka 02.13 på Nordlandsbanen i natt. Det var ikke saktekjøring på linja da påkjørselen skjedde. Folk fra Bane Nor og reineeieren er nå på stedet og rydder toglinja.

  Ni rein drept påkjørt på Nordlandsbanen 19. juni 2018
  Foto: Privat
 • Diskuterer å ta i bruk ny teknologi

  Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier at det skal vurderes hvordan man kan ta i bruk nyere teknologi for å sikre at lokomotivførere får tidligere beskjed om at det befinner seg dyr i jernbanesporene. – Vi skal se på bruk av fiberkabel som ligger en del steder allerede. Men også om man skal ta i bruk drone, kamera eller lignende for å få mer informasjon enn hva vi gjør i dag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no