Hopp til innhold
Lastebilprotester i Toronto i Canada
Foto: Cole Burston / AFP

Protester mot korona-tiltak

Oppsummert

Etter to år med koronapandemi er det protester mot vaksinering og strenge smitteverntiltak flere steder i verden. Konspirasjonsteoretikere, vaksinemotstandere og høyreekstreme grupper er synlige i protestene.

 • Canadisk domstol beordrer slutt på grenseblokade

  En domstol i Canada har beordret fjerning av demonstrantene som sperrer Ambassador Bridge – en viktig handelskorridor som forbinder Canada med USA.

  – Dommeren har bestemt at demonstrantene må forlate stedet innen klokken 19, tvitret ordfører Drew Dilkens i byen Windsor i den canadiske provinsen Ontario da beslutningen ble kunngjort, ifølge NTB.

 • Unntakstilstand i Ottawa

  Ordføreren i Canadas hovedstad Ottawa har erklært unntakstilstand for å hanskes med koronademonstrantene som okkuperer sentrum i byen for niende dag på rad. Ordfører Jim Watson sier at demonstrasjonene innebærer alvorlige fare og en trussel mot innbyggernes sikkerhet.

  Han sa søndag ifølge NTB at situasjonen er «helt ute av kontroll», og at demonstrantene er «mange flere folk enn vi har politibetjenter». Ontarios provinsminister Doug Ford kaller det en «okkupasjon».

  Politifolk går foran en traktorkolonne i Ottawa 6. febr 2022
  Foto: LARS HAGBERG / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no