Politi skyter med tåregass mandag morgen i Hongkong
Foto: ATHIT PERAWONGMETHA / NTB Scanpix

Protester i Hongkong

Oppsummert

Et lovforslag som åpner for å utlevere borgere til rettsforfølgelse i Fastlands-Kina, utløste masseprotester i Hongkong 9. juni 2019. Lovforslaget ble offisielt trukket tilbake 23. oktober, men protestene har fortsatt.

 • Hongkongs leder på besøk i Kina

  Hongkongs leder Carrie Lam reiste lørdag til Kina. Den politiske og økonomiske situasjonen i Hongkong står etter alt og dømme på agendaen i løpet av hennes fire dager lange besøk, melder Reuters. Mandag skal hun møte Kinas president.

 • Tror 800.000 demonstrerte

  Arrangørene mener 800.000 demonstrerte i Hongkong i en marsj som sammenfalt med at det er et halvt år siden demonstrasjonene startet. Folkemengden var så stor at marsjen stod tidvis stille. Demonstrantene ropte på frihet og solidaritet med Hongkong.

 • Hundretusen demonstrerte i Hongkong

  Hundretusenvis demonstranter fyller gatene i Hongkong i en demonstrasjon som sammenfaller med at det er et halvt år siden demonstrasjonene startet. En av arrangørene har på forhånd oppfordret politiet til å begrense seg og ikke bruke tåregass.

 • Flere pågripelser i Hongkong

  Politiet i Hongkong sier de har pågrepet elleve personer for ulovlig våpenbesittelse i forkant av en varslet demonstrasjon søndag. Ifølge politiet har noen planlagt å angripe dem med våpen. De beslagla også skuddsikre vester, sabler og pepperspray.

 • Kina har svart USA om Hongkong

  Kina stenger no ute amerikanske marinefartøy, militærfly og demokratiorganisasjonar frå Hongkong, etter at USA vedtok å støtte menneskerettar og demokrati i provinsen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no