Demonstrasjoner og protester i Hongkong
Foto: Kin Cheung / AP/NTB Scanpix

Protester i Hongkong

Oppsummert

Heftige demokratiprotester har preget Hongkong siden juni. Uroen ble utløst av et lovforslag som åpnet for å utlevere borgere til rettsforfølgelse i Fastlands-Kina. Forslaget ble trukket i oktober, men protestene har fortsatt.

 • Bytter ut øverste representant

  Kina bytter ut landets øverste representant til Hongkong og Macau etter mange måneder med protester. Zhang Xiaoming blir fjernet fra stillingen som leder for Kinas kontorer i Hongkong og Macau. Han blir erstattet av Xia Baolon.

 • 60 personer pågrepet i Hongkong

  Politiet i Hongkong sier de har pågrepet 60 personer søndag morgen etter en markering av at det er tre måneder siden aktivisten Alex Chow døde. Over 100 svartkledde demonstranter samlet seg der hvor 22 år gamle Chow døde i november i fjor.

 • Banka opp politi i Hongkong

  I samanstøytane mellom politi og demonstrantar i Hongkong søndag, blei to politifolk slåtte til blods av demonstrantar, melder AFP. Det skjedde etter at politiet gav ordre om at demonstrantane måtte spreia seg.

  Foto: Philip Fong / AFP
 • Politiet brukte tåregass i Hongkong

  I Hongkong brukte politiet tåregass mot demonstrantar som var samla i ein park for å krevja valreform og boikotting av det kinesiske kommunistpartiet, melder AP søndag formiddag. Demonstrasjonen hadde godkjenning av politiet.

 • Ny demonstrasjon i Hongkong

  Tusenvis av menneske i Hongkong har samla seg i ein park der dei krev valreform og boikott av det kinesiske kommunistpartiet, melder AP. Mange av demonstrantane er kledde i svart og har ansiktsmasker. Dei held plakatar der det står «Free Hongkong».

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no