Kvinne med rødmalte hender i protestmarsj i Chile
Foto: MARTIN BERNETTI / NTB Scanpix

Protester i Chile

Oppsummert

På fire uker er 22 mennesker døde i voldsomme protester i Chile. En ny grunnlov er et av hovedkravene. President Sebastian Pinera fordømte søndag politiets bruk av makt.

 • Slutter å bruke haglammunisjon

  Over 200 demonstranter har fått øyeskader etter å ha blitt skutt på med haglpatroner av politiet i Chile. Nå blir det slutt på bruken av denne ammunisjonen. Meldingen fra politiet i Chile kom tirsdag, etter en måned med opptøyer og sammenstøt.

 • Piñera fordømmer politivold i Chile

  Chiles president Sebastian Piñera fordømmer politiets maktmisbruk i den fire uker lange perioden med voldsomme protester i landet. – De har brukt overdrevent mye makt, og lovbrudd er begått, sa Piñera i en TV-sendt tale. 22 mennesker er døde i uroen.

  Sebastian Pinera i TV-tale 17. nov 2019
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP/NTB Scanpix
 • Chile lover folkeavstemning

  Chile kunngjorde fredag at de skal holde en ny folkeavstemning om å erstatte landets grunnlov neste år. Dette har vært et krav fra demonstrantene etter nesten en måned med voldelige protester i landet. Det melder nyhetsbyrået AP.

 • Chile skal få ny grunnlov

  Det søramerikanske landet skal få ei ny grunnlov som skal erstatte den som har vore sidan militærstyret til Augusto Pinochet. Ei ny grunnlov har vore eitt av hovudkrava i protestane som har vore i landet dei siste tre vekene.

 • Chiles president vil øke minstelønn

  Chiles president Sebastián Piñera vil heve minstelønnen til drøyt 4300 kroner i måneden i et forsøk på å roe ned protestbølgen i landet. I over to uker har titusener av chilenere demonstrert mot regjeringen med krav om en mer rettferdig fordeling.

  Buss og brennende gjenstand i gate i Santiago 6. nov. 2019
  Foto: MARTIN BERNETTI / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no