NRK Meny
Fly fra Air France, Airbus A319-111
Foto: Christian Hartmann / Reuters

Problemer for Air France

Oppsummert

Det franske flyselskapet Air France raser på børsen etter at toppsjefen gikk av. Selskapet risikerer å gå konkurs, mener Frankrikes finansminister Bruno Le Maire. Han oppfordrer ansatte som truer med streik, til å ta ansvar.

 • Børsras for Air France

  Det franske flyselskapet Air France faller på børsen etter at toppsjefen gikk av. Kursen er ned 13 prosent. Selskapet risikerer å gå konkurs, mener Frankrikes finansminister Bruno Le Maire. Han oppfordrer ansatte som truer med streik, til å ta ansvar.

 • Ny streik i Air France

  Det franske streikeråka flyselskapet Air France kan gå konkurs. Det meiner finansministeren i Frankrike Bruno Le Maire. Dei tilsette gjer seg klar for ein ny streik i dag.

 • Air France-sjef går av

  Sjefen i Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac, sier opp, skriver AFP. Dette skjer etter at det ikke ble enighet om en lønnsavtale som skulle avslutte flere uker med streik blant de ansatte i flyselskapet Air France.

 • Air France kansellerer avganger

  Det franske flyselskapet Air France ventes å kansellere rundt 30 prosent av sine avganger onsdag. De ansatte i selskapet har nå streiket i en uke. De krever en lønnsøkning på seks prosent etter lønningene ikke har gått opp siden 2011.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no