Hopp til innhold
Fly fra Air France, Airbus A319-111
Foto: Christian Hartmann / Reuters

Air France - KLM

Oppsummert

Det franske flyselskapet Air France er slått sammen med det nederlandske selskapet KLM.

 • Air France kan ikke dømmes for flystyrt

  Den franske påtalemyndigheten ber ikke om at Air France eller Airbus dømmes for uaktsomt drap etter flystyrten i Atlanteren der 228 døde i 2009.

  – For oss fremstår det umulig å bevise skyld. Vi vet at dette trolig vil være vanskelig å høre for dem som står bak det sivile søksmålet, men vi er ikke en posisjon der vi kan kreve at Air France og Airbus blir dømt, sa påtalemyndigheten da de skulle legge ned påstand i rettssaken i Paris onsdag.

  Både flyselskapet og flyprodusenten ble tiltalt for uaktsomt drap etter flyulykken. Alle de 228 om bord døde da flyet som var på vei fra Rio de Janeiro til Paris styrtet i havet 1. juni 2009.

  Blant de omkomne var fire norske statsborgere.

  (NTB)

 • Air France og Airbus er tiltalt for uaktsomt drap

  Flyselskapet Air France og flyprodusenten Airbus er tiltalt for uaktsomt drap etter at flight 447 fra Rio til Paris styrtet i Atlanterhavet i 2009. Rettssaken er nå i gang i Frankrike. 228 personer fra 33 land mistet livet i ulykken. Blant dem var Karsten Moholt og Karsten Aleksander Moholt fra Bergen og Helge Gustafsson fra Askøy. Fransk påtalemyndighet mener Air France og Airbus var kjent med tekniske feil på Airbus 330-flyet, men at pilotene ikke fikk god nok informasjon.

 • Tiltales etter flystyrt i 2009

  Flyselskapet Air France og flyprodusenten Airbus bør tiltales for uaktsomt drap etter en styrt i Atlanterhavet i 2009, fastslår en fransk domstol ifølge NTB. Flyet var på vei fra Rio de Janeiro til Paris, da det styrtet. Ingen overlevde. Fire norsk statsborgere døde i ulykken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no