Tana rådhus / Deanu ráđđeviessu
Foto: Tor-Emil Schanche / NRK

Økonomisk utroskap i Tana kommune

Oppsummert

En leder i Tana kommune er siktet for grov økonomisk utroskap mot sin arbeidsgiver. Seks personer er pågrepet i saken, som ifølge politiet dreier seg om falske fakturaer til kommunen.

 • Krever full gransking i Tana

  Lederen av kontrollutvalget i Tana, Alf Steinar Børresen, krever full gransking, etter at kommunen har utbetalt over 400.000 kroner til ti svenske annonseselskaper. Ifølge Kommunal rapport vet ikke kommunen hvilke tjenester de har fått av selskapene.

 • Har slettet kontoutskrifter

  Politiet har ikke klart å finne ut om underslagene i Tana kommune har pågått i årene før 2011. Årsaken er at kontoutskrifter som er mer enn ti år gamle har blitt slettet. Det bekrefter politiinspektør Richard Røed. Etterforskningen tyder på at en tidligere ansatt svindlet arbeidsgiveren for 20 millioner.

 • Sendte Tana-svindel i retur

  Statsadvokaten har sendt svindelsaken i Tana i retur til politiet. Saken ble ferdig etterforsket i november.

  Ifølge politiinspektør Richard Røed i Innlandet politidistrikt er saken returnert på grunn av tekniske grunner, og ikke med tanke på selve etterforskningen.

  I alt seks personer er siktet i saken, der en tidligere kommunalleder i Tana har tilstått å ha svindlet sin arbeidsgiver for 20 millioner kroner.

  Ifølge Røed er det ventet å bli tatt ut tiltale i saken på nyåret.

  Deanu sámeskuvla /Sameskolen i Tana
  Foto: Piera Balto / NRK
 • Ferdig å etterforske svindel

  Politiet er ferdig med å etterforske svindelen av Tana kommune. Ifølge Ságat er saken sendt til statsadvokaten for tiltalevurdering. En tidligere kommunalleder i Tana og en bedriftsleder er siktet for å ha svindlet kommunen for 20 millioner kroner.

 • Svindel-rammet kommune får kritikk

  De siste årene behandlet en tidligere leder i Tana kommune over 2.000 fakturaer alene, før personen ble siktet for grov økonomisk utroskap. Det viser en revisorrapport, ifølge Ságat. Der står det også at Tana har manglende økonomisk internkontroll.

  Deanu sámeskuvla /Sameskolen i Tana
  Foto: Piera Balto / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no