Hopp til innhold
E 18 Rugtvedt
Foto: Ill.: Statens vegvesen

Nye E18 i Grenland

Oppsummert

Nye veier har valgt det franske entreprenørselskapet Eiffage til byggingen av den nye firefelts strekningen på E18 mellom Langangen og Rugtvedt. Den 17 kilometer lange strekningen får fire felt og skal etter planen stå ferdig i 2025.

  • Skeptiske til splittelse av E18

    Innbyggere på Dørdal i Bamble er skeptiske til forslaget om å splitte E18 slik at halvparten av trafikken går på sørsida av Bakkevann og den andre halvparten i dagens trase på nordsida. Folk på Dørdal frykter at grenda blir rasert når E18 skal bygges ut, men Jarle Westgård mener at en splitting av veien heller ikke er noen god løsning.

  • E18 kan bli splittet i Bamble

    Nye E18 gjennom Bamble kan bli splitta og gå på begge sider av Bakkevann forbi Dørdal. Dette kan være en redningsplanke for innbyggerne i Dørdalgrenda, sier ordfører Hallgeir Kjelldal. Innbyggerne i Dørdal frykter at nye E18 vil gjøre det umulig å bo i grenda. Men hvis enten nordgående eller sørgående trafikk blir lagt til andre siden av Bakkevann, vil belastningen bli mindre sier Kjelldal.

  • Rapport etter ulykke

    Sjåføren som døde av skader han fikk på en anleggsplass ved Langangen tidligere i år, hadde ikke satt på parkeringsbremsen på vogntoget han kjørte. Det er konklusjonen i en rapport fra Arbeidstilsynet, skriver Varden. Mannen kom i klem da vogntoget begynte å rulle og ble hengende på kanten av et stup.

    Lastebilen hang utfor et stup
    Foto: GEIR ERIKSEN / GFOTO
  • GPS-er for 1,2 millioner stjålet fra anleggsområde

    GPS-er til en verdi av 1,2 millioner kroner er stjålet fra en byggeplass ved Langangen i Porsgrunn. Utstyret ble stjålet fra gravemaskiner på området.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no