Hopp til innhold

Ny E18 i Agder

Oppsummert

Byggingen av ny E18 mellom Arendal og Grimstad kommer trolig ikke i gang før i 2025, og veien vil først stå ferdig i 2028. Veien vil i stor grad gå i dagens trasé, og får trolig fartsgrense på 100 km/t. Nye Veier er byggherre.

  • Åpner onsdag

    Onsdag vil det etter planen igjen bli normal trafikk ved rasstedet på E18 i Lillesand. Siden påske har all trafikk gått toveis i østgående kjørebane.

    Administrerende direktør i Agder OPS vegselskap Trond Heia sier skjæringa har vært komplisert og at det etter faglige vurderinger ble bestemt å sette inn flere bolter i fjellet for å være sikre på å unngå nye ras.

    Dersom ikke arbeidet rammes av streiken vil alle fire felt åpnes onsdag.

    Trond Heia, OPS Agder
    Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK
  • Geologer undersøkte raset på E18

    Veimyndighetene skal bruke kunnskapen fra raset i Lillesand mandag, til å vurdere sikkerheten ved andre strekninger langs E18. Hendelsen har gjort inntrykk på mange.

    Veimyndighetene skal bruke kunnskapen fra raset ved Lillesand i går, til å vurdere sikkerheten ved andre strekninger langs E-18. Hendelsen har gjort inntrykk på mange.
  • Nei til økte bompenger på E18

    Fylkestinget i Agder aksepterer ikke at bomtakstene på motorveien mellom Tvedestrand og Arendal økes fordi inntektene svikter.

    Politikerne skal om ett år orienteres om konsekvensene og om to år skal fylkestinget behandle saken på nytt. Norgesdemokratene foreslo å halvere bomsatsene, men fikk bare tilslutning fra ti av fylkestingets 39 medlemmer.

    Bomstasjon E18 Støylen
    Foto: Svein Sundsdal / NRK
  • Sier nei til økte bompenger E18

    Fylkespolitikerne i Agder sier nei til å øke bomtakstene på motorveien mellom Arendal og Tvedestrand. Bomtakstene var foreslått økt med seks kroner for bensindrevne personbiler til 44 kroner per passering. Høyre, KrF, Frp og Venstre foreslo å avvise prisøkningen, og fikk støtte fra resten av partiene.

    Bomstasjon E18 Støylen
    Foto: Svein Sundsdal / NRK
  • Ønsker gjennomsnittsmåling på E18

    Ordførerne i Tvedestrand og Risør og fylkesordføreren i Agder foreslår å sette opp fotobokser med gjennomsnittsmåling på deler av E18 mellom Tvedestrand og Risør. Ønsket gjelder strekningen der det ikke er midtdeler. Forslaget kommer etter dødsulykken på Lundeslettene i desember.

    Ordførerne ønsker også å vurdere om det er mulig å sette ned fartsgrensa på strekningen.

    Gjennomsnittsmåler
    Foto: Gunnar Grimstveit
Veimyndighetene skal bruke kunnskapen fra raset ved Lillesand i går, til å vurdere sikkerheten ved andre strekninger langs E-18. Hendelsen har gjort inntrykk på mange.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no