Hopp til innhold

Ny E18 i Agder

Oppsummert

Byggingen av ny E18 mellom Arendal og Grimstad kommer trolig ikke i gang før i 2025, og veien vil først stå ferdig i 2028. Veien vil i stor grad gå i dagens trasé, og får trolig fartsgrense på 100 km/t. Nye Veier er byggherre.

 • Nei til økte bompenger på E18

  Fylkestinget i Agder aksepterer ikke at bomtakstene på motorveien mellom Tvedestrand og Arendal økes fordi inntektene svikter.

  Politikerne skal om ett år orienteres om konsekvensene og om to år skal fylkestinget behandle saken på nytt. Norgesdemokratene foreslo å halvere bomsatsene, men fikk bare tilslutning fra ti av fylkestingets 39 medlemmer.

  Bomstasjon E18 Støylen
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Sier nei til økte bompenger E18

  Fylkespolitikerne i Agder sier nei til å øke bomtakstene på motorveien mellom Arendal og Tvedestrand. Bomtakstene var foreslått økt med seks kroner for bensindrevne personbiler til 44 kroner per passering. Høyre, KrF, Frp og Venstre foreslo å avvise prisøkningen, og fikk støtte fra resten av partiene.

  Bomstasjon E18 Støylen
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Ønsker gjennomsnittsmåling på E18

  Ordførerne i Tvedestrand og Risør og fylkesordføreren i Agder foreslår å sette opp fotobokser med gjennomsnittsmåling på deler av E18 mellom Tvedestrand og Risør. Ønsket gjelder strekningen der det ikke er midtdeler. Forslaget kommer etter dødsulykken på Lundeslettene i desember.

  Ordførerne ønsker også å vurdere om det er mulig å sette ned fartsgrensa på strekningen.

  Gjennomsnittsmåler
  Foto: Gunnar Grimstveit
 • Vil øke bomtakstene på E18

  Bomtakstene på motorveien mellom Tvedestrand og Arendal kan bli økt. Årsaken er mindre trafikk enn ventet og flere nullutslipp-kjøretøyer enn forutsatt.

  Bomselskapet Ferde foreslår at det skal koste 44 kroner å kjøre gjennom bommene med en ordinær personbil, mens prisen i dag er 38 kroner. Fylkespolitikerne i Agder skal snart ta stilling til forslaget.

  Bomstasjon E18 mellom Arendal og Tvedestrand
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Liker dårlig E18-omkjøring

  Kommunestyret i Vegårshei mener veiene i kommunen ikke egner seg til E18-trafikk, skriver Tvedestrandsposten.

  I et brev til Nye Veier, Agder fylkeskommune, Statens vegvesen og Statsforvalteren i Agder skriver kommunestyret at de forventer at omkjøringsveiene gjøres trygge og prioriteres når det gjelder utbedringer.

  Særlig er politikerne bekymret for at Vegårshei kan bli omkjøringsalternativet i byggefasen av ny E18.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no