Hopp til innhold
Politi
Foto: Tore Ellingseter / NRK

Politiloggen i Vestfold og Telemark

Oppsummert

Politiet melder om store og små hendelser. Her får du oversikt over hendelsene i Vestfold og Telemark.

 • Voldshendelse i Larvik - kvinne til sykehus

  En kvinne i 50-årene er fraktet til sykehus med skader etter en voldshendelse i Larvik søndag ettermiddag. Politiet fikk melding om hendelsen fra AMK rundt klokken 14.40 og rykket umiddelbart ut til en privatadresse. Ambulanse og legebil ble også rekvirert til stedet. Det skriver politiet i en pressemelding.

  En kvinne i 30-årene, som har en relasjon til den skadde kvinnen, er pågrepet og siktet for grov kroppsskade. Gjerningskvinnen er tatt hånd om av helsepersonell. Politiet har på nåværende tidspunkt ikke nærmere informasjon om hva som kan være motiv for hendelsen eller omfanget av skadene kvinnen er påført.

  Politiet vil be om en prejudisiell vurdering av den siktede kvinnen.

 • Mor og datter som døde i romjula, døde av lungebetennelse

  Kvinnen i 60-årene og datteren hennes i 20-årene, som begge ble funnet døde i Kragerø i romjula, døde av lungebetennelse, går det fram av obduksjonsrapportene.

  – Obduksjonsrapportene for de to kvinnene foreligger, og de viser at begge har dødd som følge av lungebetennelse, sier seksjonsleder Liv Berit Nesland ved Kragerø politistasjon til Kragerø Blad Vestmar.

  Nesland sier videre at saken dermed er avsluttet fra politiets side, da det ikke er mistanke om noe straffbart. De to ble funnet døde andre juledag.


  (NTB)

 • 50-60 biler bortvist fra industriområde i Larvik

  Klokken 20.15 fikk politiet melding om flere støyende kjøretøy på et industriområde i Larvik.

  – Patrulje har vært på stedet, det var 50-60 biler der. Det var klippet en kjetting som skulle hindre biler inn på området, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

  Alle bilene ble bortvist fra området.

 • Brann i gartneri i Vestfold – brant ned på en time

  – Store deler av bygningsmassen har gått tapt, og det foretas nå en kontrollert nedbrenning av deler av bygningsmassen. Nå er det såpass kontroll på stedet at Vestfoldbanen er gjenåpnet, sier operasjonsleder Espen Reite i Sørøst politidistrikt til NTB klokken 6.10 mandag morgen. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 5.14 mandag morgen. Kun en time senere hadde store deler av gartneriet gått med i brannen.

  Politiet skriver på Twitter at brannmannskapene hindret brannen i å nå en større gasstank.

  Ved aktiv innsats klarte de å kjøle en oljetank, som lå tettere på brannen. Temperaturen på den tanken var langt over 100 grader, men er nå langt under 100 etter en lengre innsats, sier brannmester Sven Erik Anderssen

  Brann gartneri
  Foto: Guro Hatlo / NRK
 • Kjørte på 22-åring med søppelbil – dømt for uaktsomt drap

  En 36 år gammel mann er i Agder lagmannsrett funnet skyldig i uaktsomt drap etter at han kjørte på Tuva Strandli Fermann (22) på Nøtterøy i november 2020.

  36-åringen var sjåfør på en søppelbil som rygget på 22-åringen.

  Kvinnen døde umiddelbart av skadene.

  Renovatøren har hele tiden nektet straffskyld og anket da han i tingretten ble dømt for uaktsomhet.

  Mannen dømmes til seks måneders soning i fengsel.

  Lagmannsretten har også fratatt 36-åringen førerkortet i tre år og dømt han til å betale til sammen 340.000 kroner til kvinnens foreldre.