Nybygging i Bjørvika i Oslo
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Nye byggeforskrifter

Oppsummert

Regjeringen har forenklet reglene slik at det vil gå raskere, bli billigere og enklere å bygge nye boliger. Ingeniører og arkitekter mener de nye byggeforskriftene som gjelder fra 1. desember 2018 går på kvalitet og sikkerhet løs.

 • Uro rundt sikkerhet i nybygg

  Ingeniører og arkitekter protesterer mot nye byggeforskrifter som gjelder fra 1. desember fordi de frykter at kvaliteten på skoler, sykehus og boligblokker vil lide. De mener markedshensyn prioriteres høyere enn sikkerhet.

 • Ber boligeiere sjekke veiplaner

  Leder i Huseiernes Landsforbund i Vest-Agder Espen Solum ber boligeiere sjekke fremtidige veiplaner der de bor. Vegvesenets prognoser viser at 22 % av boligene langs fylkesveinettet om fem år, kan ha innendørs støy som bryter byggeforskriftene.

  Espen Solum
  Foto: Håkon Eliassen / NRK
 • Fare for støyplager i mange boliger

  Cirka 22 prosent av boligene som ligger langs riks- og fylkesveger i Vest-Agder om fem år, kan ha et innendørs støynivå som er høyere enn byggeforskriftene krever. Det viser fremskutte prognoser som Statens vegvesen har laget.

 • Boligprisene opp 0,2 prosent

  Prisene på boliger solgt gjennom Finn steg med 0,2 prosent i juli. Korrigert for sesongvariasjoner er oppgangen på 1,0 prosent. Boligprisene er nå 8,8 prosent høyere enn for ett år siden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no