Hopp til innhold
Erna Solberg taler
Foto: NRK

Valg 2017

Oppsummert

Statsminister Erna Solbergs sikret gjenvalg og skriver seg inn i Høyres partihistorie. Nå venter vanskelige samtaler på borgerlig side for å danne regjering.

 • Får betalt for manuell valg-telling

  Ti kommuner i Troms får ekstra penger fra Kommunaldepartementet for utgifter til manuell telling av stemmesedler etter valget i fjor høst. Lavangen kommune får mest med 59.000 kroner, mens Balsfjord får minst med 1700 kroner.

 • Skylder på rødgrønt sprik

  Lederen i LOs største fagforbund, Mette Nord, maner til rødgrønn samling. For stort sprik mellom Ap, Sp og SV var medvirkende til valgnederlaget, sier hun til Klassekampen.

 • Ap vil ikke støtte Thommessen

  Ap vil ikke stemme for at Olemic Thommessen (H) får en ny periode som stortingspresident. – Vi er overrasket over at Høyre velger å fremme Thommessen som kandidat. Arbeiderpartiet vil ikke støtte dette, sier nestleder Hadia Tajik til NTB.

 • Høyre gir Thommessen ny tillit

  Høyres stortingsgruppe har bestemt at Olemic Thommessen er partiets kandidat til vervet som stortingspresident. Thommessen har representert Høyre på Stortinget siden 2001, og vært stortingspresident siden 2013.

Venstre
Erna Solberg møter sin nye stortingsgruppe

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no