Hopp til innhold
Ørepropp
Foto: Knut Røsrud / NRK

Støyforurensing

Oppsummert

Støy rammer stadig flere, og i 2019 var tallet det høyeste på 20 år, melder Statistisk sentralbyrå. Veitrafikk er den klar største kilden til støyplager i Norge. Om lag 2 millioner var utsatt for støy fra veitrafikk.

 • Flere utsatt for støy

  Støy rammer stadig flere, og i 2019 var tallet det høyeste på 20 år, melder Statistisk sentralbyrå. Veitrafikk er den klar største kilden til støyplager i Norge. Tall viser at om lag 2 millioner var utsatt for støy fra veitrafikk i 2019, mot 1,2 millioner i 1999.

 • Sandnes anker NVE-godkjenning

  Striden rundt Vardafjell vindkraftverk i Sandnes fortsetter. Sandnes kommune anker godkjenningen NVE har gitt til å sette opp større og mer støyende vindmøller enn det som ble tillatt i 2014. Nå går saken til Olje- og energidepartementet.

 • Festival må få ned støy

  Etter flere klager enn normalt i fjor må den gigantiske Glastonbury-festivalen gjøre mer for å forhindre støyforurensing, mener det lokale bystyret. Det er snakk om basslyden, særlig etter at livemusikken fra scenene er avsluttet hver kveld. Med storinnrykket vil nemlig også campingområdene bli utvidet. Årets Glastonbury-festival foregår 24. til 28. juli med artister som Taylor Swift, Paul McCartney og Diana Ross (NTB).

  Gjørme på Glastonbury Festival 2007
  Foto: Scanpix / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no