Boligprisene når nye høyder

– Vi må tilbake til 2011 for å finne et år med sterkere prisutvikling enn det vi har nå, sier Christian V. Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge.

På Sørenga i Oslo bygges det nye boliger. Boligprisene steg med 1,4 prosent i april, viser statistik

FOR LITE TIL SALGS: I Oslo bygges det stadig nye boliger, men likevel er det nå 42 prosent færre boliger til slags i Oslo enn på samme tid i 2015. Og prisene fortsetter å stige.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

I dag la Eiendom Norge frem den landsomfattende bruktboligstatistikken for mai. Ekspertene som trodde på fortsatt prisvekst fikk rett.

Boligprisene steg med 1,1 prosent i mai. Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 1,2 prosent. Boligprisene er nå 7,3 prosent høyere enn for tolv måneder siden.

Prisene stiger normalt mest om våren, mens de synker eller flater ut på høsten.

Administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge

REKORDSTOR ETTERSPØRSEL: Over det meste av landet er etterspørselen etter bolig økende, fortalte Christian V. Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge da han la frem ny boligstatistikk i dag

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

–Mai ble nok en sterk måned i det norske boligmarkedet. Vi må tilbake til 2011 for å finne et år med sterkere prisutvikling enn det vi har hatt så langt i 2016, sier Christian V. Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge.

Høy omsetning

Totalt ble det solgt 9.242 bruktboliger forrige måned, 4,8 prosent flere enn i mai i fjor.

Det var i mai 13.261 boliger til salgs – 8,5 prosent færre enn for ett år siden.

–Så langt i 2016 er det solgt 5,3 prosent færre boliger enn på samme tid i fjor. Til tross for færre salg er dette et høyt aktivitetsnivå. Det er kun i 2015 det ble solgt flere boliger i perioden, sier Dreyer.

Mange vil kjøpe

Han forteller om en rekordstor etterspørsel etter boliger over det meste av landet, og at det er bare omsetningen i mai 2011 som var større enn mai i år.

–Det har kommet mange boliger ut for salg, men særlig i Oslo-regionen selges boligene svært raskt. I Oslo og Akershus er også tilbudssiden historisk lav. Det er 42 prosent færre boliger til salgs i Oslo enn på samme tid i 2015, sier Dreyer.

I april i år steg prisene 2,0 prosent i Oslo og 1,4 prosent landet sett under ett.

Den sterke utviklingen i boligmarkedet vil ikke fortsette, dersom SSB får rett i sine spådommer for norsk økonomi.

SISTE NYTT

Siste meldinger