Christen Sveaas etter at han ble valgt til ny styreleder i Norske Skog under en ekstraordinær genera
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Norske Skog

Oppsummert

Norske Skog er en av verdens største produsenter av avis- og magasinpapir. Selskapet slitt kraftig som følge av digitalisering og mindre etterspørsel etter avispapir. 2.500 mennesker jobber i selskapet. Tirsdag 19. desember slo de seg selv konkurs.

 • Milliardoverskudd i Norske Skog

  Papirprodusenten Norske Skog hadde et overskudd på 1,5 milliarder kroner i fjor. Det skriver Dagens Næringsliv. Selskapet ble kjøpt opp av investeringsselskapet Oceanwood etter at Norske Skog gikk konkurs i slutten av 2017.

 • Norske Skog har fått ny sjef

  Påtroppende Niels Petter Wright har de siste ti åra vært konsernsjef i Elopak, et stort internasjonalt industrikonsern innen emballasje.

  Niels Petter Wright, konsernsjef Norske Skog.
  Foto: Norske Skog/Twitter / NRK
 • Direktør skal ha mistet tilliten

  Ansatte ved Norske Skogs papirfabrikk på Skogn skal være misfornøyd med direktør Amund Saxrud. Ifølge Trønder-Avisa har Saxrud mistet tilliten blant mange av de ansatte. Årsaken skal være at det hersker en fryktkultur ved fabrikken, og direktørens lederstil. Amund Saxrud vil ikke kommentere kritikken overfor avisa.

 • To døydde etter gasslekkasje

  To australske menn døydde og ein vart kritisk skadd etter ein gasslekkasje i Norske Skog sin fabrikk i Albury, sørvest for Sydney i Australia torsdag, skriv ABC. Det vert meldt at gassen var hydrogensulfid, men politiet har ikkje stadfesta dette.

 • – Fantastisk dag for Norske Skog

  Norske Skogs konsernsjef Lars Sperre kaller Oceanwoods oppkjøp av selskapet for en av de tre største milepælene i Norske Skogs historie. – Det er en fantastisk dag for de ansatte i Norske Skog, og for våre leverandører og våre kunder, sier han.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no