Hopp til innhold
Christen Sveaas etter at han ble valgt til ny styreleder i Norske Skog under en ekstraordinær genera
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Norske Skog

Oppsummert

Norske Skog er en av verdens største produsenter av avis- og magasinpapir. Selskapet slitt kraftig som følge av digitalisering og mindre etterspørsel etter avispapir. 2.500 mennesker jobber i selskapet. Tirsdag 19. desember slo de seg selv konkurs.

  • Ombudstvedt går av som konsernsjef i Norske Skog

    Sven Ombudstvedt går av som konsernsjef i Norske Skog og etterfølges av Tore Hansesætre. Hansesætre tiltrer i stillingen 1. juni.

    Ombudstvedt trer tilbake etter mer enn tolv år som konsernsjef, skriver selskapet i en pressemelding.

    – Norske Skog er nå i en solid finansiell posisjon og trer inn i et meget voksende europeisk emballasjemarked. Jeg ønsker Tore og Norske Skog alt vel i en spennende fase for selskapet, sier Sven Ombudstvedt.

    Sven Ombudstvedt ble konsernsjef i Norske Skog i 2010.

    (NTB)

  • Ny hovedeier i Norske Skog

    Byggevarekonsernet Byggma kjøper 7,2 millioner aksjer i Norske Skog og blir dermed hovedeier. Etter kjøpet eier Byggma rundt 12,7 prosent av de totale utestående aksjene i Norske Skog. Gitt aksjekursen til Norske Skog ved børsstenging i går, er aksjene verdt nær 513 millioner kroner ifølge Dagens Næringsliv.

  • Gode resultater for Norske Skog

    Norske Skog hadde i årets første kvartal et driftsresultat på 620 millioner kroner. Det er en økning på 198 millioner kroner fra fjerde kvartal i fjor. Selskapet begrunner det økte resultatet med høyere priser på alle papirkvaliteter som en konsekvens av rekordhøye energikostnader i Europa og et sterkt marked for publikasjonspapir. I kvartalet solgte også Norske Skog pelletsselskapet Nature's Flame for 47,8 millioner newzealandske dollar, som tilsvarer nesten 300 millioner norske kroner. Selskapet satt igjen med en gevinst på 175 millioner kroner.

  • Norske Skog tapte 602 mill.

    Norske skog tapte 602 millioner kroner tredje kvartal, melder E24. I samme periode i fjor var underskuddet på 89 millioner. Energikrisen skal være pådriver for det overraskende store underskuddet, ifølge nettavisen.

    Selskapet skriver i sin kvartalsrapport at de forventer en «betydelig prisoppgang» i løpet av årets andre halvår.

    Norske Skog er en produsent av publikasjonspapir og driver fire fabrikker i Europa.

  • Norske Skog taper penger

    De siste månedene av 2020 ble tøffe for Norske Skog. For etter å ha tapt nesten 1,3 milliarder kroner det siste kvartalet endte året med et underskudd på rundt 1,9 milliarder kroner. Koronarestriksjonene er den viktigste årsaken til at fjoråret ble tungt, skriver selskapet i ei pressemelding.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no