Christen Sveaas etter at han ble valgt til ny styreleder i Norske Skog under en ekstraordinær genera
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Norske Skog

Oppsummert

Norske Skog er en av verdens største produsenter av avis- og magasinpapir. Selskapet slitt kraftig som følge av digitalisering og mindre etterspørsel etter avispapir. 2.500 mennesker jobber i selskapet. Tirsdag 19. desember slo de seg selv konkurs.

 • Direktør skal ha mistet tilliten

  Ansatte ved Norske Skogs papirfabrikk på Skogn skal være misfornøyd med direktør Amund Saxrud. Ifølge Trønder-Avisa har Saxrud mistet tilliten blant mange av de ansatte. Årsaken skal være at det hersker en fryktkultur ved fabrikken, og direktørens lederstil. Amund Saxrud vil ikke kommentere kritikken overfor avisa.

 • To døydde etter gasslekkasje

  To australske menn døydde og ein vart kritisk skadd etter ein gasslekkasje i Norske Skog sin fabrikk i Albury, sørvest for Sydney i Australia torsdag, skriv ABC. Det vert meldt at gassen var hydrogensulfid, men politiet har ikkje stadfesta dette.

 • – Fantastisk dag for Norske Skog

  Norske Skogs konsernsjef Lars Sperre kaller Oceanwoods oppkjøp av selskapet for en av de tre største milepælene i Norske Skogs historie. – Det er en fantastisk dag for de ansatte i Norske Skog, og for våre leverandører og våre kunder, sier han.

 • Oceanwood kjøper Norske Skog

  Investeringsselskapet Oceanwood kjøper Norske Skog for 2,3 milliarder kroner. Selskapet har slitt med stor gjeld, og lånerentene har truet med å knekke selskapet selv om driften går i pluss.

 • Tror ikke han får kjøpe Norske Skog

  Investor Jens Ulltveit-Moe tror ikke han får kjøpe Norske Skog. Han har lagt inn bud på mellom 4 og 5 milliarder kroner sammen med en internasjonal gruppering, men sier det trolig blir med drømmen om å gjøre bedriften om til et bioenergi-selskap.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no