NRK Meny
Christen Sveaas etter at han ble valgt til ny styreleder i Norske Skog under en ekstraordinær genera
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Norske Skog

Oppsummert

Norske Skog er en av verdens største produsenter av avis- og magasinpapir. Selskapet slitt kraftig som følge av digitalisering og mindre etterspørsel etter avispapir. 2.500 mennesker jobber i selskapet. Tirsdag 19. desember slo de seg selv konkurs.

 • Konkursen er usedvanlig komplisert

  Bostyreren i Norske Skogindustrier beskriver konkursen i papirgiganten som usedvanlig komplisert. Han tviler på at salg vil bringe penger til boet. Salget av datterselskapet Norske Skog as og konsernets sju papirfabrikker kan ikke forventes å tilføre konkursboet verdier, ifølge bostyrer, advokat Tom Hugo Ottesen. Det skriver både DN og E24.

 • Norske Skog-gjeld på 9,2 milliarder

  Norske Skogs konkursbegjæring er formelt tatt til følge. Av kjennelsen framgår det at selskapets totale gjeld er på 9,24 milliarder kroner. Selskapets eiendelene har en bokført verdi på 2,87 milliarder kroner, melder NTB.

 • Optimisme tross konkursbegjæring

  Tillitsvalgt ved Norske Skog AS i Skogn, Svein Erik Veie, er optimistisk med tanke på framtida selv om morselskapet Norske Skogindustrier ASA melder oppbud og leverer begjæring om konkursbehandling til Oslo skifterett i dag.

 • Norske Skog slår seg konkurs

  Papirprodusenten Norske Skog melder oppbod og gir opp redningsplanen, skriv NTB. Selskapet har kjempa mot konkurs i lang tid, men no blir det konkursbehandling i skifteretten. Papirfabrikkane blir drifta som vanleg, skriv selskapet i ei børsmelding.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no