Norske Skog utsetter fristen for å levere bud

Torsdag gikk fristen ut for å levere bud på de syv papirfabrikkene til Norske Skog. Tiden har blitt for knapp for enkelte og derfor utsettes fristen. Ansatte håper på en rask avklaring av hvem som blir den nye eieren.

Norske Skog, Skogn

Fristen for å by på Norske Skog på Skogn og seks andre papirfabrikker er utsatt til mandag.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Det er E24 som torsdag ettermiddag melder at fristen er utsatt.

– Det er egentlig bare en utsettelse til over helgen. Vi har fått henvendelser om at noen synes det var litt knapp tid og gjerne ville ha noen dager ekstra til å lese salgs- og kjøpsavtalen. Det synes vi er rimelig, fordi det er et så komplekst dokument. Budfristen er dermed skjøvet fra i dag til mandag ettermiddag, sier styreleder Sven Ombudstvedt i Norske Skog AS.

Mellom fem og ti interessenter

Mellom fem og ti mulige kjøpere er på banen i siste runde og kan være aktuelle som nye eiere av fabrikkene, bekrefter Ombudstvedt overfor nettstedet.

Norske Skog ble slått konkurs 19. desember i fjor. De syv fabrikkene har gått som normalt etterpå.

Det er kjent at Kjell Inge Røkke sammen med Oceanwood er blant dem som har varslet at de vil by på fabrikkene.

Ansatte vil ha rask avklaring

Konserntillitsvalgt i Norske Skog, Svein Erik Veie, sier de ønsker å få på plass en solid industriell eier som også tenker langsiktig.

– Vi er opptatt av at det blir mulig å vedlikeholde og utvikle fabrikkene og at man kan ha andre føtter å stå på i tillegg til papir, sier Veie.

– Hvor spent er ansatte på hvem som blir ny eier?

– Jeg har snakket med nokså mange, og det er en betydelig ro i forhold til dette. Nå håper vi at det blir en avklaring så fort som mulig, sier tillitsvalgt Svein Erik Veie på Norske Skog på Skogn.

Svein Erik Veie er tillitsvalgt ved Norske Skogs fabrikk på Skogn i Nord-Trøndelag.

Konserntillitsvalgt Svein Erik Veie på Norske Skog på Skogn ønsker å ha ny eier på plass raskt.

Foto: Karl Jørgen Marthinsen