Nord-Norge er en fremtidsregion i Norge og det gjelder ikke bare for olje og gass, sa statsminister Erna Solberg ved lanseringen av Rapporten "Nordkloden: Verdiskaping og ressurser. Klimaendringer og kunnskap. Utviklingen nord på kloden angår oss alle"

Nordområdene

Oppsummert

Stoltenberg-regjeringen erklærte nordområdene som Norges aller viktigste satsingsområde i 2005, mens statsminister Erna Solberg har sagt at hun vil ta politikken fra ord til handling.

 • – Urolig over at det ikke nevnes

  Statsminister Erna Solberg (H) nevnte ikke nordområdene med et ord i regjeringserklæringen forrige uke. Det skaper reaksjoner. – Det er oppsiktsvekkende og dypt urolig, og gir et dårlig signal til folk i nord når nordområdene ikke blir nevnt, sier stortingsrepresentant Wilfred Nordlund (Sp). Utenrikdsdepartementet avviser og sier nordområdene fortsatt er Norges viktigste strategiske ansvarsområde.

  Wilfred Nordlund (Sp)
  Foto: Helge Lyngmoe / NRK
 • Greenpeace nektet på Arktis-møte

  En representant fra Greenpeace ble stanset da han prøvde å komme inn på Arktisk forum i Arkhangelsk, hvor blant annet utenriksminister Brende er for å diskutere framtida til nordområdene. Greenpeace sier de ikke har fått en forklaring på avslaget.

 • Brende: – Balansen i nord forskyves

  Vi kan ikke ta stabiliteten i nordområdene for gitt, sier utenriksminister Børge Brende (H). – Den militærstrategiske balansen i nord forskyver seg i Russlands favør, sa Brende i sin utenrikspolitiske redegjørelse til Stortinget tirsdag.

Bellona om regjeringens nordområdesatsing
Direkte fra Polarbase i Hammerfest

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no