Nord-Norge er en fremtidsregion i Norge og det gjelder ikke bare for olje og gass, sa statsminister Erna Solberg ved lanseringen av Rapporten "Nordkloden: Verdiskaping og ressurser. Klimaendringer og kunnskap. Utviklingen nord på kloden angår oss alle"

Nordområdene

Oppsummert

Stoltenberg-regjeringen erklærte nordområdene som Norges aller viktigste satsingsområde i 2005, mens statsminister Erna Solberg har sagt at hun vil ta politikken fra ord til handling.

  • Greenpeace nektet på Arktis-møte

    En representant fra Greenpeace ble stanset da han prøvde å komme inn på Arktisk forum i Arkhangelsk, hvor blant annet utenriksminister Brende er for å diskutere framtida til nordområdene. Greenpeace sier de ikke har fått en forklaring på avslaget.

  • Brende: – Balansen i nord forskyves

    Vi kan ikke ta stabiliteten i nordområdene for gitt, sier utenriksminister Børge Brende (H). – Den militærstrategiske balansen i nord forskyver seg i Russlands favør, sa Brende i sin utenrikspolitiske redegjørelse til Stortinget tirsdag.

  • Pågående oppdrag i Nordområdene

    – Vi kan bekrefte at det pågår et oppdrag i Nordområdene, opplyser Forsvarets pressetalsmann til TV2. To jagerfly tok av fra Bodø rett før klokken 8. De siste månedene har Nato-fly flere ganger vært på vingene for å identifisere og avskjære russiske krigsfly

Bellona om regjeringens nordområdesatsing
Direkte fra Polarbase i Hammerfest

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no