NRK Meny
Jon Fosse
Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK/Ana Leticia Sigvartsen

Nordisk råd-prisene

Oppsummert

Tirsdag er det klart for Nordisk råds årlige prisutdeling, som i år sendes fra Kulturhuset Harpa i Reykjavik. Den største spenningen knytter seg til litteraturprisen, som er den eldste og mest prestisjefylte av prisene Nordisk råd deler ut.

 • Ingen pris til " Arv og miljø"

  Hverken Vigdis Hjorth eller Henrik Nor-Hansen fikk Nordisk råds litteraturpris. Det var den danske veteranen Kirsten Thorup (75) som fikk prisen for boka «Erindring om kærligheden». Norge vant heller ikke musikkprisen.

 • Finland fikk Nordisk råds filmpris

  Den finske filmen «Tyttö nimeltä Varpu» ble årets vinner av Nordisk råds filmpris. Musikkprisen gikk også til Finland og den finske dirigenten Susanna Mälkki.

 • «Fluefangeren» er filmpris-nominert

  «Fluefangeren» vurderes opp mot svenske «Sameblod», danske «Forældre», finske «Little Wing» og islandske «Hjartasteinn» for Nordisk råds filmpris i år. Vinneren offentliggjøres 1. november under Nordisk råds sesjon i Helsingfors.

 • – Prisen kom til rett tid

  – Jeg er svært takknemlig for å få Nordisk råds litteraturpris. Jeg har fått mange priser, men de fleste for dramatikken eller allment forfatterskap, sier Jon Fosse. Fosse fikk prisen for trilogien «Andvake», «Olavs Draumar» og «Kveldsvævd».

 • Widvey: – Fantastisk flott

  Kulturminister Thorhild Widvey gratulerer tirsdag kveld Jon Fosse med Nordisk Råds litteraturpris. – Han har virkelig bidratt til å vise at norsk litteratur er i verdensklasse, sier kulturministeren i en uttalelse.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no