Hopp til innhold
Transportbånd
Foto: Nils Midtbøen

Netthandel

Oppsummert

Nordmenns handel i utenlandske nettbutikker økte med 281 prosent fra 2011 til 2017. Norske nettbutikker hadde en vekst på 101 prosent i samme periode.

 • Klarna har rettet feil

  Betalingstjenesten Klarna er igjen i drift etter at tjenesten var nede i hele EU lørdag. Elin Ahlstrõm i Klarna skriver i en melding til NRK at appen igjen er åpnet og skal fungere for alle brukere. Klarna opplyser ikke hva som var årsaken til at betalingstjenesten fikk problemer, utover at det var en teknisk feil..

 • Klarna har problem

  Betalingstenesta Klarna er nede i heile EU, melder Aftonbladet. – Vi oppleve for augeblinken forstyrringa på grunn av tekniske feil, og då vil kundar kunne oppleve problem med å kjøpe eller logge seg på appen, skriv presseansvarleg i Klarna Filippa Bolz til NRK. Ho presisera at dei jobbar med å løyse feilen så raskt som mogleg. – Vi beklaga eventuell ulemper dette medfører.

 • 4 av 5 handlet på nett

  Tall fra SSBs undersøkelse «Bruk av IKT i husholdningene» viser at andelen i befolkningen som handler på nett er større enn noen gang.

  79 prosent av nordmenn mellom 16 og 79 år handlet på nett 1. kvartal 2021. Andelen er høyest blant de unge, mens de eldre har størst økning fra tidligere år. Oppgangen knyttes i stor grad til stengte butikker på grunn av koronapandemien.

 • Amazons overskudd opp 50 prosent

  Overskuddet til netthandelsgiganten Amazon steg nesten 50 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Resultatet ble på 7,8 milliarder dollar, tilsvarende over 61 milliarder kroner.

 • Lurt av piratkopier ved netthandel

  En landsomfattende undersøkelse viser at 43 prosent av nordmenn usikre på om varen vi kjøper er ekte eller falsk. 22 prosent har mottatt eller mistenker å ha mottatt en kopivare, ifølge Patentstyret og Tolletaten.

  – Det er ikke likegyldig hva solkremen vi smører på huden inneholder, hva lekene til barn er laget av, eller om elektriske produkter følger sikkerhetsstandarder, sier avdelingsdirektør Anna Kirkeluten i Tolletaten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no