NRK Meny
MH17
Foto: Vincent Thian / AP

Nedskytingen av MH17 i Ukraina

Oppsummert

Raketten som traff det malaysisk passasjerflyet MH17 over Øst-Ukraina i 2014, ble avfyrt fra et område kontrollert av pro-russiske separatister, viser den nederlandske politietterforskningen. 298 mennesker mistet livet.

 • 2000 mintest MH17-offera

  Rundt 2000 slektningar etter dei som miste livet då eit malaysisk passasjerfly vart skote ned over ukrainsk luftrom for tre år sidan, var i dag samla til minnesamvær i Vijfhuizen i Nederland. Ingen er stilt til ansvar for nedskytinga.

 • Minnemarkering for MH17-ofre

  2000 pårørende deltar i avdukingen av minnesmerket for ofrene fra nedskytingen av et fly fra Malaysia Airlines over Øst-Ukraina for tre år siden. 298 trær er plantet i en sløyfe og omkranser en skulptur i midten, nær Schiphol flyplass i Amsterdam.

 • MH17-mistenkte tiltales i Nederland

  De mistenkte etter nedskytingen av Malaysia Airlines-flyet MH17 vil bli straffeforfulgt i Nederland, opplyser landets utenriksdepartement. I fjor mente etterforskere at de kunne knytte russiske soldater til nedskytingen.

 • Etterforskningen er «partisk»

  Russland kaller den nederlandske etterforskningen av flystyrten i Øst-Ukraina «partisk» og «politisk motivert». Etterforskerne sa onsdag at raketten som traff et malaysisk passasjerfly i 2014, var skutt opp fra et opprørskontrollert område.

Den nederlandske kriminaletterforskningen etter at passasjerflyet MH17 som styrtet i Ukraina sommeren 2014 vil i dag publisere sine resultater, og trolig får vi svar på hva slags type BUK-rakett som ble brukt og hvor den ble avfyrt fra.
Granskingskommisjonens illustrasjonsvideo om antatt rakketangrep mot fly over Ukraina. En nederlandsk rapport slår fast at passasjerflyet MH17 ble skutt ned av en russiskprodusert rakett over Øst-Ukraina i fjor.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no