Hopp til innhold
MH17
Foto: Vincent Thian / AP

Nedskytingen av MH17 i Ukraina

Oppsummert

Raketten som traff det malaysiske passasjerflyet MH17 over Øst-Ukraina i 2014, ble avfyrt fra et område kontrollert av pro-russiske separatister, viser etterforskningen. 298 mennesker mistet livet.

 • Etterforskningen av nedskyting av MH17 over Ukraina i 2014 avsluttes

  Gruppen som gransker nedskytingen av Malaysia Airlines avgang MH17 over Ukraina i 2014, avslutter etterforskningen, sier en kilde til Reuters.

  Den internasjonale etterforskningsgruppen sier de ikke har nok bevismateriale til å føre flere saker for retten, ifølge kilden, som står nær granskingen, melder Reuters.

  Etterforskerne legger fram sin beslutning onsdag ettermiddag.

  I november dømte en nederlandsk domstol to tidligere russiske etterretningsagenter og en ukrainsk separatistleder for drap for å ha bidratt til å få på plass det russiske rakettsystemet som skjøt ned flyet. De tre ble dømt in absentia og er fortsatt ikke pågrepet.

  MH17-flygningen ble skutt ned 17. juli 2014 over Øst-Ukraina. 298 mennesker mistet livet, blant dem 196 nederlendere.

  (NTB/NRK)

 • Ankar ikkje flystyrt-dom

  Den nederlandske påtalemakta ankar ikkje dommen etter nedskytinga av Malaysia Airlines-flyginga MH17 i 2014, melder Reuters.

  To russiske statsborgarar og ein ukrainsk separatist blei i november funne skuldige i dødsfalla til alle dei 298 menneska om bord. Flyet blei skote ned over Aust-Ukraina, i Donetsk fylke. Dei tiltalte er framleis på rømmen, og dommen blir no difor rekna som rettskraftig.

  Den internasjonale etterforskinga blei leia av Nederland, og dommen blei avsagd i ein domstol i Haag. 193 av dei omkomne var nederlandske statsborgarar. Retten fann òg at Russland styrte separatiststyrkane i Aust-Ukraina som var involverte i nedskytinga.

 • Nederland kallar den russiske ambassadøren inn på teppet

  Den nederlandske regjeringa kallar inn Russland sin ambassadør i Haag til samtalar, seier utanriksminister Wopke Hoekstra.

  Ein domstol dømde torsdag to russarar og ein ukrainar til livstid i fengsel for deira rolle i nedskytinga av Malaysia Airlines-flyginga MH17 i juli 2014.

  Det russiske utanriksdepartementet kommenterte etter kunngjeringa at retten i Haag har vore under enormt press frå nederlandske politikarar, påtalemakta og media for å kome med eit «politisk motivert utfall».

  MH17

  Tre menn dømt for å ha skutt ned malaysisk passasjerfly i 2014

  En nederlandsk domstol har dømt tre menn for nedskytingen av et malaysisk passasjerfly over Øst-Ukraina i 2014.

 • Russland: MH17-dom politisk motivert

  Ein domstolen i Haag dømde torsdag to russiske etterretningsagentar og ein ukrainsk separatistleiar for nedskytinga av Malaysia Airlines-flyet i 2014.

  – Gjennom heile rettssaka var domstolen under eit press frå nederlandske politikarar, påtalestyresmaktene og media for å gi eit politisk motivert utfall, hevdar det russiske forsvarsdepartementet torsdag ifølge Reuters.

  Russland kjem heller ikkje til å utlevere dei to dømde russiske statsborgarane Igor Girkin og Sergej Dubinskij. Det skriv det russiske nyheitsbyrået Tass, ifølge Reuters.

  MH17-flyginga til Malaysia Airlines blei skote ned 17. juli 2014 over Aust-Ukraina. 298 menneske mista livet, blant dei 196 nederlendarar.

 • Tre dømd og ein frikjend etter nedskyting av MH17

  Ein domstol i Haag har dømd to russarar og ein ukrainar for nedskyting av Malaysia Airlines-flyet i 2014. Ein fjerde person vart frikjend.

  MH17-flyginga til Malaysia Airlines blei skote ned 17. juli 2014 over Aust-Ukraina. 298 menneske mista livet, blant dei 196 nederlendarar.

  Igor Girkin, Sergej Dubinsky og Leonid Kharsjenko er dømt til livstid i fengsel. Oleg Pulatov vart altså frikjend.

  Rettssaka starta 2020, etter fleire år med etterforsking av eit internasjonalt forskarteam leia av Nederland.

  Den ukrainske regjeringa har utlova ein dusør på hundre tusen dollar for den som klarer å fange Girkin. Mannen som i 2014 var framtredande i dei russiske separatiststyrkane i Donetsk skal no leie ein frivillig bataljon tilknytt Jevgenij Prigozjin, mannen som starta den berykta Wagner-gruppa.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no