NRK Meny
MH17
Foto: Vincent Thian / AP

Nedskytingen av MH17 i Ukraina

Oppsummert

Raketten som traff det malaysisk passasjerflyet MH17 over Øst-Ukraina i 2014, ble avfyrt fra et område kontrollert av pro-russiske separatister, viser den nederlandske politietterforskningen. 298 mennesker mistet livet.

 • Stoltenberg ber Russland ta ansvar

  Generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, oppmodar Russland til å erkjenne at landet har eit ansvar for nedskytinga av passasjerflyet MH17 over Ukraina i 2014. – Eg ber Russland om å godta sitt ansvar og samarbeide fullt ut, seier Stoltenberg.

 • Vil stille Russland til ansvar

  Nederland og Australia kjem til å stille Russland til ansvar for nedskytinga av passasjerflyet frå Malaysia Airlines over Ukraina i 2014. Det opplyser regjeringa i Nederland. Alle dei 298 personane som var om bord i flyet, mista livet.

 • Russland uenig med MH17-konklusjon

  Russland reagerer kraftig på at det konkluderes med at en russisk rakett skjøt ned MH17 var russisk. – Disse grunnløse anklagene har som mål å sverte vårt land og dets stilling i det internasjonale samfunnet, heter det i en uttalelse fra russisk UD.

 • - Skutt ned med russisk rakett

  Raketten som i 2014 skjøt ned et passasjerfly fra Malaysia Airlines over Ukraina, kom fra fra Russlands 53. luftvernbrigade, stasjonert i Kursk i Russland. Det sa internasjonale etterforskere på en pressekonferanse i Nederland torsdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no