Nasjonale prøver

Nasjonale prøver

 • Jenter gjør det litt svakere

  Årets nasjonale prøver viser i snitt ingen store endringer, fastslår Kunnskapsdepartementet. Men det er en viss utvikling i retning av at jenter gjør det svakere og gutter bedre, enn før.

 • Jentene best i lesing

  Resultatene av nasjonale prøver på femte trinn viser at 27 prosent av guttene er på det laveste mestringsnivået i lesing og 25 prosent på det øverste. Blant jentene er 21 prosent på det laveste mestringsnivået og 28 på det øverste.

 • Gutter best i matte, ikke lesing

  Guttene gjør det bedre enn jentene i regning, mens det er omvendt i lesing. Det viser resultatene fra nasjonale prøver i 2014 på ungdomstrinnet, opplyser Utdanningsdirektoratet.

 • Ber pressen være varsom

  Eleveorganisasjonen frykter at pressen skal rangere taper- og vinner-skoler. I morgen kommer de første resultatene fra de nasjonale prøvene. Nytt av året er at regjeringen har besluttet at resultatene skal offentliggjøres også på skolenivå.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil ha åpenhet om skoleresultater fra nasjonale prøver, men mener de må brukes med omhu. Tallene gir ikke grunnlag for å lage lister over gode og dårlige skoler, fastslår han.
Studie: Elevene ikke får noe igjen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no