NRK Meny
Nasjonale prøver

Nasjonale prøver

 • Jentene best i lesing

  Resultatene av nasjonale prøver på femte trinn viser at 27 prosent av guttene er på det laveste mestringsnivået i lesing og 25 prosent på det øverste. Blant jentene er 21 prosent på det laveste mestringsnivået og 28 på det øverste.

 • Gutter best i matte, ikke lesing

  Guttene gjør det bedre enn jentene i regning, mens det er omvendt i lesing. Det viser resultatene fra nasjonale prøver i 2014 på ungdomstrinnet, opplyser Utdanningsdirektoratet.

 • Ber pressen være varsom

  Eleveorganisasjonen frykter at pressen skal rangere taper- og vinner-skoler. I morgen kommer de første resultatene fra de nasjonale prøvene. Nytt av året er at regjeringen har besluttet at resultatene skal offentliggjøres også på skolenivå.

 • Skoleprestasjoner avhenger av bosted

  Resultater fra de nasjonale prøvene høsten 2013 viser at det fremdeles er store forskjeller mellom fylkene. Hvis man ønsker de beste skoleprestasjonene lønner det seg å bo sentralt, melder NTB.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil ha åpenhet om skoleresultater fra nasjonale prøver, men mener de må brukes med omhu. Tallene gir ikke grunnlag for å lage lister over gode og dårlige skoler, fastslår han.
Studie: Elevene ikke får noe igjen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no