Hopp til innhold
Liv Ullmann i Cannes 19. mai 2023
Foto: Loic venance / AFP

Liv Ullmann

  • Liv Ullmann får egen gate eller plass i Trondheim

    Bystyret i Trondheim har vedtatt å hedre skuespiller Liv Ullmann (84) ved å kalle opp en egen gate eller plass etter henne.

    – Janteloven har virket på meg og tatt plass i hodet mitt, så i starten syntes jeg dette var altfor mye, svarer skuespillerlegenden på Adresseavisens spørsmål om hva hun tenker om saken.

    Ullmann er tildelt en rekke priser, blant annet Peer Gynt-prisen og Norsk kulturråds ærespris. I 2022 ble 84-åringen tildelt Æres-Oscar under utdelingen av Academy Awards i Hollywood for livslang og fremragende innsats i filmens tjeneste.

    Skuespilleren har bodd store deler av livet i utlandet, men sier til avisen at hun regner seg selv som trønder.

    – Jeg har jo trøndersk sleng på både engelsken og svensken min. Selv om det var få år av mitt liv – fra jeg var 6 til 17 og et halvt år – så var det grunnleggende og viktige år, sier hun.

    (NTB)

    Liv Ullmann får egen gate eller plass i Trondheim
    Foto: NTB
  • Dokumentarserien om Liv Ullmann får verdenspremiere i Cannes Classics

    Dokumentarserien «Liv Ullmann – A Road Less Travelled» vises 21. mai som en del av filmfestivalen Cannes Classics i Cannes i Frankrike. Regissør på filmen er Dheeraj Akolkar.

    Først fredag kunngjorde festivalen programmet, som består av både eldre og nyere filmer om filmpersonligheter. Dokumentaren om Liv Ullmann vises 21. mai. For tilskuerne i Cannes vil dokumentarserien klippes sammen og presenteres som en film.

    Opptakene av Ullmann til dokumentarserien startet i 2021 og følger blant annet filmstjernen til Los Angeles der hun mottok en Æres-Oscar i forbindelse med Oscar-utdelingene i 2022.

    Liv Ullmann
    Foto: NTB
  • Liv Ullmann avlyser

    Forestillingen LIV, med Liv Ullmann (83), på Trøndelag teater 9.-18. juni er avlyst. Teatersjefen skriver i ei pressemelding at de håper å få skuespilleren tilbake på et annet tidspunkt.

    Liv Ullmann
    Foto: ISMAIL BURAK AKKAN / NRK
  • Avlyser Liv Ullmann-forestillinger i Trøndelag

    Trøndelag teater skriver i en pressemelding at forestillingene med Liv Ullmann er avlyst av helsemessige årsaker.

    – Denne forestillingen har sin rot i Trøndelag og jeg håper vi får komme tilbake ved en annen anledning, sier Ullmann i pressemeldingen.

    Teatersjef Elisabeth Egseth Hansen sier i meldingen at teateret vil gjøre alt de kan for å få gjennomført gjestespillet «Liv» på et senere tidspunkt. Alle med billetter til forestillingene vil nå bli kontaktet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no