Hassan Nasrallah
Foto: PATRICK BAZ / AFP

Hizbollah-rørsla

Oppsummert

Hizbollah er ei sjiamuslimsk rørsle starta i 1982 som eit svar på Israels invasjon av Libanon. Hassan Nasrallah leier den politiske greina som er representert i den libanesiske nasjonalforsamlinga. Den militære greina er på terrorlista til USA og EU.

 • Hizbollah vil svare på sabotasje

  Hizbollah vil svare dersom eksplosjonen i Beirut viser seg å være sabotasje. Det uttaler lederen Hassan Nasrallah på lokal TV. Han sier det enten var en ulykke, eller sabotasje. Israel nekter for innblanding i eksplosjonen som drepte 172 mennesker.

  Hassan Nasrallah er øvste leiar for Hizbolla
  Foto: - / Afp
 • Hizbollah nekter for våpenlagring

  Hizbollahs leder Hassan Nasrallah nekter for at noen av deres allierte oppbevarte våpen på havna hvor den enorme eksplosjonen i Beirut fant sted tirsdag. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Lederen krever at de skyldige stilles til ansvar.

 • Tyskland forbyr Hizbollah

  Tyskland forbyr den sjiamuslimske bevegelsen Hizbollah i landet og kaller den en terrororganisasjon, opplyser innenriksministeren i landet. Tysk politi gjennomførte også flere aksjoner onsdag morgen for å pågripe mistenkte medlemmer av Hizbollah.

 • Sanksjonar mot forretningsmenn

  USA har innført sanksjonar mot to libanesiske forretningsmenn, som skal ha kvitvaska store pengebeløp for Hizbollah. Den eine av dei er ifølgje det amerikanske justisdepartementet ein av dei største bidragsytarane til den sjiamuslimske rørsla.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no