Digital skole, klasserom
Foto: NRK

Kvalitet i skolen

Oppsummert

Norske tiåringer blir stadig bedre til å lese. Utviklingen for flerspråklige elever er positiv, men det er større forskjeller mellom gutter og jenter. Dette kommer fram i den internasjonale undersøkelsen PIRLS 2016 som ble presentert tirsdag.

 • Lærere svikter de svakeste

  Ny forskning fra NTNU viser at jo bedre karakterer elevene har, jo mer støtte opplever de fra læreren sin. Faglig svake elever opplever å få mindre støtte, skriver Klassekampen. Manglende støtte kan føre til økt frafall, mener forskerne.

 • Klager på karakter

  Fylkesmannen har hittil i år behandlet 100 klager på standpunktkarakter i fag, og to klager på standpunktkarakter i orden og oppførsel. Nesten halvparten gjelder valgfag, og mat og helse, og det er karakteren 3 og 4 det blir klaget oftest på.

 • Vil jobbe for leksefri skule

  Lekser bidrar til å skape større skiller mellom barn og ungdommar, meiner den nyvalde nestleiaren i AUF, Astrid Eide Hoem frå Kristiansund. For henne blir kampen for ein leksefri skule viktig. Hoem meiner foreldre har ulike føresetnader for å kunne hjelpe borna sine med skulearbeidet, og at elevane bør få denne hjelpa på skulen.

  Astrid Eide Hoem
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • Oslo mangler 340 lærere

  Oslo kommune må ansette 340 nye lærere for å nå den nye lærernormen som KrF fikk gjennomslag for før jul. Flere store byer må jobbe på spreng for å komme i mål, mens Finnmark knapt vil ha behov for en eneste ny lærer, skriver Aftenposten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no