NRK Meny
Digital skole, klasserom
Foto: NRK

Kvalitet i skolen

Oppsummert

Norske tiåringer blir stadig bedre til å lese. Utviklingen for flerspråklige elever er positiv, men det er større forskjeller mellom gutter og jenter. Dette kommer fram i den internasjonale undersøkelsen PIRLS 2016 som ble presentert tirsdag.

 • Barnehager med menn er bra for barn

  Flere mannlige ansatte i barnehagene styrker barns ferdigheter i skolen, viser en undersøkelse som Statistisk sentralbyrå står bak. Disse barna gjør det bedre på språk- og regnetester i småskolen, sier forsker Nina Drange i SSB.

 • Færre små og flere store skoler

  Det er blitt færre små skoler med under 100 elever her i landet. Samtidig har antall skoler som har over 500 elever økt. I 2004 hadde 1200 skoler i Norge færre enn 100 elever. Idag er det redusert til 668 skoler, viser en oversikt i Kommunal Rapport.

 • Konferanse om sexundervisning

  Deltakere fra 60 land samles i Oslo denne uka, for å diskutere hvordan unge mennesker bør få lære om sex og samliv. Det er norske myndigheter som arrangerer konferansen, i samarbeid med FNs befolkningsfond, melder NTB.

 • Jentene øker forspranget i skolen

  Jentene øker forspranget til guttene når det gjelder leseferdigheter blant norske skoleelever, viser en ny internasjonal undersøkelse. På laveste nivå er det dobbelt så mange gutter som jenter, og i toppen er bildet motsatt. Gapet har økt fra 2011.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no