Juan Guaido og Nicolas Maduro
Foto: Yuri Cortez / AFP

Krise i Venezuela

Oppsummert

Venezuela er i kaos etter at opposisjonsleder Juan Guaidó erklærte seg som landets leder og har fått støtte fra USA og en rekke vestlige land. President Nicolás Maduro nekter å gå av. En rekke strømbrudd har ført til store problemer.

 • Røde Kors-hjelp framme i Venezuela

  AFP skriv at den fyrste leveransen av naudhjelp frå Røde Kors har kome til Venezuela, etter at president Nicolas Maduro har gjeve løyve. Leveransen består av medisinar og medisinsk utstyr. FN trur kring ein firedel av befolkninga treng hjelp.

 • 35 millioner dollar til Colombia

  Colombia får 35,5 millioner dollar for å hjelpe til i Venezuelas flyktningkrise, opplyser Verdensbanken fredag. Tilskuddet kommer fra et multinasjonalt program kalt Global Concessional Financing Facility (GCFF).

 • Nye strømbrudd i Venezuela

  Nye strømbrudd har rammet store deler av Venezuela, deriblant i hovedstaden Caracas. Strømbruddet er det største på en uke. Det har vært en rekke omfattende strømbrudd i hele landet siden et massivt strømbrudd 7. mars som mørkla landet i fem dager.

 • Guaidó lover økt press

  Opposisjonsleder i Venezuela Juan Guaidó har lansert «Operasjon frihet» for å kaste president Nicolás Maduro. Lørdag var det igjen store demonstrasjoner. På et massemøte i Caracas, lovet Guaidó en «definitiv opptrapping» av presset mot Maduro.

  Juan Guaido
  Foto: Fernando Llano / AP
 • Guaidó oppfordrer til nye protester

  Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó ber sine tilhengere om å demonstrere i gatene igjen på lørdag mot president Nicolás Maduro Guaidó mener at de stadige demonstrasjonene nå har gått inn i en definitiv fase og at Maduro-regimet står for fall.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no