Kombinasjon av Juan Guaido (t.v.) og Nicolas Maduro
Foto: STF / AFP

Krise i Venezuela

Oppsummert

Venezuela er i kaos etter at opposisjonsleder Juan Guaidó erklærte seg som landets leder og har fått støtte fra USA og en rekke vestlige land. President Nicolás Maduro nekter å gå av.

 • Venezuela kritiserer diplomat

  Styresmaktene i Venezuela protesterer til den franske regjeringa etter at ein fransk diplomat helsa på opposisjonsleiar Juan Guaido i Caracas, melder AP. Guaido har vore på reise for å samle internasjonal støtte mot sitjande president Nicolás Maduro.

 • Kuttar band med Venezuela

  Guatemalas nye president Alejandro Giammattei har kunngjort at landet kuttar dei diplomatiske banda med Venezuela. Giammattei tok over som president to dagar sidan. I oktober nekta Venezuelas president Nicolás Maduro Giammattei inngang i Venezuela.

 • Guaidó vant i egen avstemning

  Opposisjonsleder Juan Guaidó er gjenvalgt som leder for Venezuelas parlament i en egen avstemning som foregikk utenfor parlament. Det skjedde uten at representantene fra Sosialistpartiet var til stede. Opposisjonen ble nektet adgang til parlamentet.

 • Opposisjonen fikk ikke stemme

  Venezuelas president Maduro opplyser søndag at landets parlament har valgt Luis Parra til ny leder i parlamentet. Han tilhører Maduros parti. Opposisjonen hevder at de ble nektet adgang til parlamentet, slik at de ikke kunne gjenvelge Juan Guaidó.

 • Sanksjoner mot Venezuela-topper

  USA innførte mandag sanksjoner mot to tjenestemenn i Venezuela som er anklaget for å ta imot bestikkelser for å utstede pass, opplyser finansdepartementet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no