Kombinasjon av Juan Guaido (t.v.) og Nicolas Maduro
Foto: STF / AFP

Krise i Venezuela

Oppsummert

Venezuela er i kaos etter at opposisjonsleder Juan Guaidó erklærte seg som landets leder og har fått støtte fra USA og en rekke vestlige land. President Nicolás Maduro nekter å gå av.

 • Vil ha flere sanksjoner

  Colombias president Ivan Duque ber internasjonale ledere innføre mer sanksjoner mot Venezuela for å beskytte regionen. Ivan Duque sier i et intervju med Reuters at det internasjonale samfunnet må forstå at diktaturet må ta slutt snart.

 • Colombias president advarer Maduro

  Colombias president, Ivan Duque, sammenligner Venezuelas president, Nicolás Maduro, med den serbiske krigsforbryteren Slobodan Milosevi, i et intervju med nyhetsbyrået AP. Han sier Maduro gjør en stor feil, dersom han skulle finne på å angripe.

 • Skal ha drept unge menn

  Sikkerhetsstyrker i Venezuela har pekt ut og drept unge menn i fattige nabolag i regjeringens forsøk på å slå ned på opposisjon, ifølge Human Rights Watch. De sier de har dokumentert ni hendelser der sikkerhetsstyrker torturerte eller henrettet folk.

 • Opposisjonspolitiker løslatt

  Zambrano som er opposisjonspolitiker i Venezuela er løslatt etter at en avtale ble inngått mellom Venezuelas regjering og flere opposisjonspartier. Han har vært fengslet siden opposisjonen forsøkte å få militæret til å vende seg mot president Maduro

 • Opposisjonspolitiker løslatt

  Opposisjonspolitikeren Edgar Zambrano har blitt løslatt, opplyser Venezuelas riksadvokat. Zambrano er visepresident i Venezuelas opposisjonskontrollerte nasjonalforsamling. Han har vært fengslet siden siden mai.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no