Kombinasjon av Juan Guaido (t.v.) og Nicolas Maduro
Foto: STF / AFP

Krise i Venezuela

Oppsummert

Venezuela er i kaos etter at opposisjonsleder Juan Guaidó erklærte seg som landets leder og har fått støtte fra USA og en rekke vestlige land. President Nicolás Maduro nekter å gå av.

 • Venezuela-forhandlinger fortsetter

  De norsk-ledede forhandlingene om Venezuela fortsetter. Nå er det en pause for konsultasjoner, opplyser UD, men partene vil forhandle kontinuerlig og så raskt som mulig. De siste dagene har samtalene blitt holdt på Barbados.

 • Nye sanksjoner mot Venezuela

  USA innførte i dag nye sanksjoner mot Venezuela. Sanksjonene er rettet mot Venezuelas militære etterretningsbyrå etter at en marinekaptein døde i deres varetekt. Dødsfallet ryktes å skyldes tortur under fangenskapet.

 • Putin: Håper på stabilt Venezuela

  Den russiske presidenten Vladimir Putin håper forhandlingene mellom partene i Venezuela vil normalisere situasjonen i landet. Forhandlingene, som pågår i Norge, har så langt ikke ledet til konkrete resultater i den fastlåste situasjonen.

 • Demonstrasjoner i Venezuela

  I Venezuelas hovedstad Caracas demonstrerte venezuelanere på landets uavhengighetsdag mot politisk undertrykkelse og tortur i landet. Samtidig feiret tilhengere av president Nicolás Maduro at det er 208 år siden landet ble selvstendig.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no