Juan Guaido og Nicolas Maduro
Foto: Yuri Cortez / AFP

Krise i Venezuela

Oppsummert

Venezuela er i kaos etter at opposisjonsleder Juan Guaidó erklærte seg som landets leder og har fått støtte fra USA og en rekke vestlige land. President Nicolás Maduro nekter å gå av. USA advarer Maduro mot å røre Guaidó.

 • Guaidó-medarbeider pågrepet

  Stabssjefen til Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó er pågrepet i sitt hjem. Guaidó sier det er etterretningstjenesten som står bak. USAs utenriksminister Mike Pompeo fordømmer pågripelsen på twitter.

  Laster Twitter-innhold
 • Guaidos stabssjef arrestert

  Leiaren for Juan Guaidós tilsette er arrestert, melder AFP. Guaidó er president i Venezuelas nasjonalforsamling, sjølvutnevnt president, og er den fremste opposisjonspolitikaren i eit Venezuela som slit med politisk splid og dårleg økonomi.

 • Guaidó gir offiserer amnestiløfte

  I Venezuela har opposisjonen lovet at soldater og offiserer som vender president Nicolás Maduro ryggen, vil få beholde sin rang når en ny regjering overtar. Tilbudet skal friste flere høyere offiserer til å støtte opposisjonens leder Juan Guaidó.

 • Guaidó har overtatt ambassader

  Venezuelas opposisjonsleder, Juan Guaidó, har tatt kontroll over flere av diplomatiets eiendommer i USA. Det er Carlos Vecchio, som representerer Guaidó i USA, som opplyser om overtakelsene. Guaidó er selvutnevnt, midlertidig president av Venezuela.

 • 1000 desertert fra Venezuela

  Rundt 1000 politifolk og soldater har flyktet fra Venezuela og gitt fra seg våpen og uniformer den siste måneden, opplyser myndighetene i nabolandet Colombia. Ifølge nyhetsbyrået AP har flere av desertørenes gjenværende familier fått trusler.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no