NRK Meny
Demonstrant i Caracas i Venezuela 8. aug. 2017
Foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Krise i Venezuela

Oppsummert

Venezuela har vært preget av politisk uro siden april. Norge og flere andre land har innført forbud mot eksport av utstyr, varer og teknologi som kan brukes til intern undertrykking og overvåking.

 • Pågrep tidligere innenriksminister

  Tidligere innenriksminister Miguel Rodriguez Torres er pågrepet i Venezuela. Han anklages for å ha planlagt et komplott. Ifølge regimet ønsket Torres å splitte militæret.

 • Ni tiltalt for forræderi

  En militær domstol i Venezuela har beordret fengsling av sju offiserer og to sersjanter siktet for forræderi og oppfordring til opprør mot presidenten. Det skriver NTB. Tjenestefolkene har sittet i varetekt siden 2. mars.

 • Valget i Venezuela er utsatt

  Presidentvalget i Venezuela er utsatt til slutten av mai. Det opplyser valgkommisjonen i landet, melder AP. Valget skulle opprinnelig vært holdt 22. april, men opposisjonen ville boikotte valget. Utsettelsen kommer etter en avtale med opposisjonen.

 • Eks-guvernør utfordrer Maduro

  Tidligere guvernør Henri Falcón stiller som presidentkandidat i Venezuela, og utfordrer dermed Nicolás Maduro. Falcón forsvarer sitt kandidatur med at han er uavhengig av opposisjonskoalisjonen som boikotter valget i april, skriver Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no