Kombinasjon av Juan Guaido (t.v.) og Nicolas Maduro
Foto: STF / AFP

Krise i Venezuela

Oppsummert

Venezuela er i kaos etter at opposisjonsleder Juan Guaidó erklærte seg som landets leder og har fått støtte fra USA og en rekke vestlige land. President Nicolás Maduro nekter å gå av.

 • Reiseforbud mot Maduro

  15 amerikanske land ble tirsdag enige om å forby 29 venezuelanere, inkludert president Nicolás Maduro og hans allierte, fra å reise innen landene. Forbudet er en del av et diplomatisk samarbeid for å få Maduro til å trekke seg, skriver Reuters.

 • Bolivia anerkjenner Juan Guaidó

  Bolivias konservative, midlertidige regjering, ledet av Jeanine Añez, anerkjenner Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó som legitim president. Tidligere president Evo Morales var en av de sterkeste støttespillerne til president Nicolás Maduro.

 • Forlenger sanksjonene mot Venezuela

  EU forlenger sanksjonene mot Venezuela, inkludert en våpenembargo, med ett år fram til 14 november 2020. Årsaken er at demokratiet og rettsstaten fortsetter å undergraves, heter det i en pressemelding fra EU-rådet mandag formiddag.

 • El Salvador utviser diplomater

  El Salvadors president Nayib Bukele har gitt Venezuelas diplomater frist på to døgn til å dra hjem til Caracas. El Salvador blir dermed en av over 50 stater som mener at president Nicolas Maduros styre i Venezuela ikke har legitimitet.

  President of El Salvador Nayib Bukele speaks during a news conference about the homicide drop in the last month in San Salvador
  Foto: Jose Cabezas / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no