NRK Meny
Demonstrant i Caracas i Venezuela 8. aug. 2017
Foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Venezuela

Oppsummert

Venezuela er preget av stor politisk uro. Venezuelas president Nicolás Maduro ble 20. mai 2018 gjenvalgt for en ny seksårsperiode. Hovedutfordreren Henri Falcón mener det ikke var et fritt og rettferdig valg og krever et nyvalg.

 • Venezuela sin økonomi krympar

  Venezuela sin økonomi krympa 12 prosent i første kvartal i år, samanlikna med same periode i fjor, opplyser finanskomiteen i nasjonalforsamlinga. Økonomien har krympa 42 prosent etter at Nicolás Maduro overtok presidentembetet i april 2013.

 • Nye sanksjoner mot Venezuela

  EU innfører nye sanksjoner mot ytterligere elleve personer fra Venezuela. EUs utenriksministre mener de elleve er medskyldige i krenkelser av menneskerettighetene og undergraving av demokratiet og rettsstaten i Venezuela.

 • FN:Offiserer drepte 500 i Venezuela

  Rettssikkerheten i Venezuela undergraves raskt ved at sikkerhetsstyrker får lov til å drepe innbyggere uten at det får konsekvenser, ifølge en FN-rapport. Der blir venezuelanske offiserer anklaget for 500 drap som ikke har fått rettslig etterspill.

 • Matmangel i Venezuela

  Folk i Venezuela har i snitt gått ned 11 kilo i vekt det siste året. Mødre til små barn mister mjøla si, og er tvinga til å gje barna rismjølk, som ikkje gjev nok næring. Det fortel Nina Annette Brattvoll frå hjelpeorganisajonen Caritas.

 • EU gir Venezuela krisehjelp

  EU vil gi omkring 250 millioner kroner i bistand for å hjelpe Venezuela gjennom landets humanitære krise, selv om landet selv har avvist behov for pengene. Mesteparten av pengene vil gå til helsehjelp, mat og rent vann, opplyser EU-kommisjonen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no