NRK Meny
Demonstrant i Caracas i Venezuela 8. aug. 2017
Foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Venezuela

Oppsummert

Venezuela er preget av stor politisk uro. Venezuelas president Nicolás Maduro ble 20. mai 2018 gjenvalgt for en ny seksårsperiode. Hovedutfordreren Henri Falcón mener det ikke var et fritt og rettferdig valg og krever et nyvalg.

 • Matmangel i Venezuela

  Folk i Venezuela har i snitt gått ned 11 kilo i vekt det siste året. Mødre til små barn mister mjøla si, og er tvinga til å gje barna rismjølk, som ikkje gjev nok næring. Det fortel Nina Annette Brattvoll frå hjelpeorganisajonen Caritas.

 • EU gir Venezuela krisehjelp

  EU vil gi omkring 250 millioner kroner i bistand for å hjelpe Venezuela gjennom landets humanitære krise, selv om landet selv har avvist behov for pengene. Mesteparten av pengene vil gå til helsehjelp, mat og rent vann, opplyser EU-kommisjonen.

 • Venezuela løslater motstandere

  Venezuelas president Nicolás Maduro har innfridd sitt løfte, og løslatt nærmere 80 opposisjonelle fra fengsel i løpet av helgen. Løslatelsene tolkes som et forsøk på å forene det splittede landet, skriver NTB.

  Nicolas Maduro
  Foto: Ariana Cubillos / AP
 • Løslater Maduro-motstandere

  Venezuelas president Nicolás Maduro har innfridd et løfte om å frigi 39 politiske motstandere, ifølge grunnlovsforsamlingen. Flere hundre mennesker er fengslet på ulovlig grunnlag i landet, ifølge menneskerettsorganisasjoner.

 • Maduro tatt i ed

  Venezuelas Nicolás Maduro ble torsdag tatt i ed av grunnlovsforsamlingen for sin andre seksårsperiode som president i det kriserammede latinamerikanske landet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no