Kombinasjon av Juan Guaido (t.v.) og Nicolas Maduro
Foto: STF / AFP

Venezuela

Oppsummert

President Nicolás Maduro holder stand i Venezuela, og nekter å gå av. Opposisjonsleder Juan Guaidó er anerkjent som landets president av over 50 land, deriblant USA, Frankrike, Tyskland og Storbritannia, men ikke av Norge.

 • Fikk samurai-sverd av actionhelt

  Venezuelas president fikk et samuraisverd i gave av den amerikanske skuespilleren Steven Seagal i går. Filmstjernen besøkte Nicolas Maduro på vegne av Russlands president Vladimir Putin, melder Reuters. Maduro regnes som en diktator av bl.a. USA.

  Seagal hos Maduro
  Foto: Zurimar Campos, Venezuelas regjering / AFP
 • Åtte venezuelanske soldater drept

  Åtte soldater fra Venezuela er drept i sammenstøt med væpnede grupper som er aktive på grensen til Colombia, ifølge myndighetene i Caracas. Forsvarsdepartementet i Venezuela kom med kunngjøringen onsdag, men uten å oppgi ytterligere detaljer.

 • FNs matvareprogram i Venezuela

  Verdens matvareprogram (WFP) starter operasjoner i Venezuela etter å ha kommet til enighet med venezuelanske myndigheter. WFP skal fokusere på å bidra med mat til barn i områder der matsikkerheten er dårligst, melder AP.

 • Flere venezuelanske soldater drept

  Åtte soldater fra Venezuela er de siste to ukene drept i kamper mot væpnede grupper på grensen mot Colombia, ifølge forsvarsdepartementet. I tillegg har over 30 blitt såret, sa Venezuelas forsvarsminister Vladimir Padrino i en tale sendt på landets statlige TV-kanal.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no