Demonstranter i Pakistan brenner norske flagg. Dette er en respons til demonstrasjonen i Kristiansand 16. november, hvor et Sian-medlem satte fyr på koranen.

Koranbrenning

Oppsummert

Det har ført til sterke reaksjoner i en rekke muslimske land at organisasjonen SIAN brente en koran i Kristiansand. I Pakistan er Telenor utsatt for en falsk kampanje som sier at selskapets mobilnett i landet vil bli stengt etter Koran-brenningen.

 • Koran påtent i Drammen

  På Strømsø torg i Drammen skal nokon ha tent på ein koran og sprunge frå staden. Operasjonsleiar Anne Meyer i Søraust politidistrikt seier til Drammens Tidende at dei har oppretta ei sak på forholdet basert på brot på brann- og eksplosjonsvernloven.

 • Protesterer mot koranbrenning

  Senatet i den pakistanske nasjonalforsamlingen har vedtatt en resolusjon mot SIANs brenning av Koranen i Kristiansand i fjor høst. Ifølge Dagbladet vil senatet legge press på norske myndigheter for at de ansvarlige skal bli straffeforfulgt.

  Politimenn slukker brennende koran i Kristiansand.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Gir ut 10000 eksemplarer av Koranen

  Tre muslimske organisasjoner vil dele ut gratiseksemplarer av muslimenes hellige bok Koranen til nordmenn, melder Vårt Land. Utdelingen er ment som et svar på koranbrenningen til Sian under en demonstrasjon i Kristiansand for to uker siden.

 • Bekymret etter koranbrenning

  Etter koranbrenningen i Kristiansand 16. november, møtte ledelsen i Vest politidistrikt muslimske ledere i Bergen fredag. – De muslimske lederne fortalte om sine bekymringer og beskrev sine følelser i denne vanskelige saken. For politiet er det viktige innspill, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding. Politimester Kaare Songstad møtte Bergen moské-imamene Muhammad Azeem (t.v.) og Abdi-Ladif A. Ahmed. Politiet skriver i pressemeldingen at de snakket om hvordan de jobber for å sikre ytringsfriheten ved ideologiske og religionskritiske demonstrasjoner, og samtidig for å ivareta lov og orden og innbyggernes sikkerhet.

  fv. Muhammad Azeem – imam Bergen moske, Politimester Kaare Songstad, Abdi-Ladif A. Ahmed – imam Bergen moske.
  Foto: Vest politidistrikt
Jøran Kallmyr på Debatten 26. oktober

Ny politiordre etter omstridt koranbrenning

Demonstranter i Pakistan brenner norske flagg. Dette er en respons til demonstrasjonen i Kristiansand 16. november, hvor et Sian-medlem satte fyr på koranen.

Her brennes det norske flagget i protest mot Koran-brenningen

Sian-medlem lagt i bakken etter å ha satt fyr på Koranen.

Satte fyr på Koranen – politiet avsluttet Sian-demonstrasjon

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no