Demonstranter i Pakistan brenner norske flagg. Dette er en respons til demonstrasjonen i Kristiansand 16. november, hvor et Sian-medlem satte fyr på koranen.

Koranbrenning

Oppsummert

Det har ført til sterke reaksjoner i en rekke muslimske land at organisasjonen SIAN brente en koran i Kristiansand. I Pakistan er Telenor utsatt for en falsk kampanje som sier at selskapets mobilnett i landet vil bli stengt etter Koran-brenningen.

  • Vil forby koranbrenning

    Islamsk Råd Norge mener brenning av koranen ikke bør være vernet av ytringsfriheten, skriver Klassekampen. IRN mener ytringsfriheten skal brukes til å søke sannhet og fremme menneskerettigheter, og ikke til å sjikanere utsatte grupper og minoriteter.

  • Koran påtent i Drammen

    På Strømsø torg i Drammen skal nokon ha tent på ein koran og sprunge frå staden. Operasjonsleiar Anne Meyer i Søraust politidistrikt seier til Drammens Tidende at dei har oppretta ei sak på forholdet basert på brot på brann- og eksplosjonsvernloven.

  • SIAN-leder dømt for hatytringer

    Borgarting lagmannsrett har forkastet anken fra SIAN-leder Lars Thorsen som i Oslo tingrett er dømt til 30 dager i fengsel og 20.000 kroner i bot for hatytringer mot muslimer. Tingrettens dom er dermed rettskraftig, melder utrop.no.

Jøran Kallmyr på Debatten 26. oktober

Ny politiordre etter omstridt koranbrenning

Demonstranter i Pakistan brenner norske flagg. Dette er en respons til demonstrasjonen i Kristiansand 16. november, hvor et Sian-medlem satte fyr på koranen.

Her brennes det norske flagget i protest mot Koran-brenningen

Sian-medlem lagt i bakken etter å ha satt fyr på Koranen.

Satte fyr på Koranen – politiet avsluttet Sian-demonstrasjon

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no