NRK Meny
Innvandrerkvinner
Foto: Johansen, Erik / Scanpix

Kontantstøtten

Oppsummert

Foreldre til barn mellom ett år og tre år som ikke er i barnehage får en kontantstøtte på 6000 kroner i måneden. KrF vil øke den til 9000 kroner. Organisasjonene i arbeidslivet advarer og sier den ikke er bra for barn, kvinner eller arbeidslivet.

 • Vil kutte i barnetrygd til utlandet

  Regjeringen vil kutte i barnetrygd og kontantstøtte som sendes til arbeidsinnvandrere med barn som bor i utlandet, skriver Aftenposten. Ifølge avisa er forslaget ett av flere som legges frem i en stortingsmelding fredag.

 • Høyre snur om kontantstøtten

  Høyre går tilbake til sitt gamle standpunkt om å videreføre kontantstøtten som en nasjonal ordning. Linjeskiftet kommer samtidig som KrF skal bestemme seg for hvem de vil samarbeide med etter valget neste år, skriver Vårt Land

 • Politisk kvarter om kontantstøtten

  Politisk kvarter direkte fra radiostudio
 • Advarer mot høyere kontantstøtte

  Økt kontantstøtte er hverken bra for barna, for kvinner eller for arbeidslivet, mener hovedorganisasjonene i arbeidslivet. KrF vil øke kontantstøtten til 9000 kroner. Vi trenger flere, ikke færre i jobb, sier Vibeke Hammer Madsen i Virke.

 • Flere velger kontantstøtte

  Regjeringens økning av kontantstøtten var negativ for sysselsetting, særlig for kvinner med innvandrerbakgrunn. Det skriver Nav, som ser på at regjeringen i 2014 økte kontantstøtten til 6.000 kroner i måneden for ettåringer, ifølge Dagsavisen.

Politisk kvarter direkte fra radiostudio
Lørdag møtte Jonas Gahr Støre kvinnenettverket i Ap og lanserte en nytenking på familiepolitikkens område.
Om han ikke merket det da, så må han ha lagt merke til det etterpå. Motstanden mot nytekningen er sterk.
I Tromsø har Ragni Løkholm Ramberg brukt ventetida fram mot fødsel på å blogge og debattere. - Dette skal vi bli to om, Jonas, er hennes klare beskjed.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no