NRK Meny
Innvandrerkvinner
Foto: Johansen, Erik / Scanpix

Kontantstøtten

Oppsummert

Foreldre til barn mellom ett år og tre år som ikke er i barnehage får en kontantstøtte på 6000 kroner i måneden. KrF vil øke den til 9000 kroner. Organisasjonene i arbeidslivet advarer og sier den ikke er bra for barn, kvinner eller arbeidslivet.

 • Vil kutte i barnetrygd til utlandet

  Regjeringen vil kutte i barnetrygd og kontantstøtte som sendes til arbeidsinnvandrere med barn som bor i utlandet, skriver Aftenposten. Ifølge avisa er forslaget ett av flere som legges frem i en stortingsmelding fredag.

 • Høyre snur om kontantstøtten

  Høyre går tilbake til sitt gamle standpunkt om å videreføre kontantstøtten som en nasjonal ordning. Linjeskiftet kommer samtidig som KrF skal bestemme seg for hvem de vil samarbeide med etter valget neste år, skriver Vårt Land

 • Politisk kvarter om kontantstøtten

  Politisk kvarter direkte fra radiostudio
 • Advarer mot høyere kontantstøtte

  Økt kontantstøtte er hverken bra for barna, for kvinner eller for arbeidslivet, mener hovedorganisasjonene i arbeidslivet. KrF vil øke kontantstøtten til 9000 kroner. Vi trenger flere, ikke færre i jobb, sier Vibeke Hammer Madsen i Virke.

 • Flere velger kontantstøtte

  Regjeringens økning av kontantstøtten var negativ for sysselsetting, særlig for kvinner med innvandrerbakgrunn. Det skriver Nav, som ser på at regjeringen i 2014 økte kontantstøtten til 6.000 kroner i måneden for ettåringer, ifølge Dagsavisen.

Politisk kvarter direkte fra radiostudio
Lørdag møtte Jonas Gahr Støre kvinnenettverket i Ap og lanserte en nytenking på familiepolitikkens område.
Om han ikke merket det da, så må han ha lagt merke til det etterpå. Motstanden mot nytekningen er sterk.
I Tromsø har Ragni Løkholm Ramberg brukt ventetida fram mot fødsel på å blogge og debattere. - Dette skal vi bli to om, Jonas, er hennes klare beskjed.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no