Innvandrerkvinner
Foto: Johansen, Erik / Scanpix

Kontantstøtten

Oppsummert

Foreldre til barn mellom ett år og tre år som ikke er i barnehage får en kontantstøtte på 6000 kroner i måneden. KrF vil øke den til 9000 kroner. Organisasjonene i arbeidslivet advarer og sier den ikke er bra for barn, kvinner eller arbeidslivet.

 • Flere bruker gradert kontantstøtte

  Etter at det igjen ble mulig med gradert kontantstøtte, er det nå flere som velger å motta 20, 40, 60 eller 80 prosent kontaktstøtte - om barnet går deltid i barnehage. Antall kontantstøttemottakere samlet sett har gått ned, viser nye tall fra NAV.

 • Rundt 50 milliarder i kontantstøtte

  Nesten 50 milliarder kroner er utbetalt i kontantstøtte til norske småbarnsforeldre siden ordningen trådte i kraft 1. august 1998, viser tall fra regjeringen. Tallet for 2017 er ikke klart, men i 2016 ble det utbetalt drøyt 1,5 milliarder kroner.

 • Tror kontantstøtten blir borte

  Frp-topp Roy Steffensen tror vi er inne i den siste
  stortingsperioden med kontantstøtte. Han mener Norge ikke har råd, skriver Klassekampen. Steffensen er leder av Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

 • Vil kutte i barnetrygd til utlandet

  Regjeringen vil kutte i barnetrygd og kontantstøtte som sendes til arbeidsinnvandrere med barn som bor i utlandet, skriver Aftenposten. Ifølge avisa er forslaget ett av flere som legges frem i en stortingsmelding fredag.

 • Høyre snur om kontantstøtten

  Høyre går tilbake til sitt gamle standpunkt om å videreføre kontantstøtten som en nasjonal ordning. Linjeskiftet kommer samtidig som KrF skal bestemme seg for hvem de vil samarbeide med etter valget neste år, skriver Vårt Land

Politisk kvarter direkte fra radiostudio
Lørdag møtte Jonas Gahr Støre kvinnenettverket i Ap og lanserte en nytenking på familiepolitikkens område.
Om han ikke merket det da, så må han ha lagt merke til det etterpå. Motstanden mot nytekningen er sterk.
I Tromsø har Ragni Løkholm Ramberg brukt ventetida fram mot fødsel på å blogge og debattere. - Dette skal vi bli to om, Jonas, er hennes klare beskjed.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no