Anker for samtlige i kampfiksingssaken

De sju tiltalte i den såkalte kampfiksingssaken må møte på nytt i lagmannsretten. Den tidligere Asker-spilleren som ble frikjent i tingretten, tar beskjeden svært tungt.

rettstegning

HEVDER SIN USKYLD: Ingen av de tiltalte innrømmet straffskyld i Oslo tingrett.

Foto: TEGNING: Esther Maria Bjørneboe / NRK

Oslo 20120611.Aktor Asbjørg Lykkjen i Borgarting lagmannsrett der anken i skattesaken mot kunstmaler Odd Nerdrum starter mandag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

ANKER: Aktor Asbjørg Lykkjen anker dommene til både de frikjente og de dømte spillerne.

– Min klient er særdeles skuffet. Han hadde håpet å legge dette bak seg, sier forsvarer Per Sjong Larsen til NRK.

Han mener dommen i tingretten var grundig.

– Det virker som det er gått prestisje i saken, sier Sjong Larsen.

Spilleren er den eneste som fortsatt er aktiv på et høyt nivå. Han spiller nå i 1. divisjon i Sverige.

– Saken er klart et tema i kontraktsforhandlingene. Det var umulig for ham å fortsette i Norge. Han har funnet en klubb i Sverige som har gitt ham en sjanse, men nå vil dette prege ham i et halvt eller ett år til fremover, sier forsvareren.

Per Sjong Larsen

NY RUNDE: Per Sjong Larsen (forrest), forsvarer for den frikjente Asker-spilleren, Ole Petter Drevland, forsvarer for den dømte Asker-spilleren og Harald Johannessen, forsvarer for den frikjente gambleren i den såkalte kampfiksingssaken i Oslo tingrett.

Foto: Svein Olsson / NRK

Alt ankes

I Oslo tingrett ble tre spillere og en gambler kjent skyldig, mens to spillere og en annen gambler ikke ble straffet for kampfiksing. Nå må samtlige på nytt kjempe for sin uskyld.

– Vi anker for samtlige tiltalte. Det gjelder bevisvurderingen for de tre som ble frifunnet og lovanvendelsen og straffeutmåling for de fire som ble dømt, sier aktor Asbjørg Lykkjen til NRK.

Vil ha strengere straffer

Saken, som er den første kampfiksingssaken som har gått for retten i Norge, ble rullet opp sommeren 2012. To kamper ble mistenkt å ha vært fikset. Follo ledet 3–0 over Østsiden, men tapte 3–4. Asker tapte 1–7 for Frigg.

I et lydopptak gjort i hemmelighet mens etterforskningen pågikk, snakker en av spillerne om at flere fikk betalt for å ha «fikset» kampen, altså å ha tapt med vilje. I retten hevdet spilleren at han skrøt på seg kampfiksing. Dette regnes i dommen som ett av de sentrale bevisene.

To spillere fra Follo og en fra Asker ble i tingretten dømt til fengsel fra seks til åtte måneder. Den ene gambleren ble dømt til fengsel i ett år og seks måneder. Samtlige anket på stedet. Nå anker også påtalemyndigheten.

– De ble dømt for simpel korrupsjon og ikke grov korrupsjon. Vi mener også at straffene burde vært høyere, sier Lykkjen.

I Oslo tingrett la aktor Lykkjen ned påstander fra to til fem års fengsel for de tiltalte.

Når saken kan komme opp for lagmannsretten, er foreløpig ikke kjent.

P3nyheter har laget denne forklaringen på kampfiksingsaken. Se videoen her.

VIDEO: kampfiksingssaken forklart på 50 sekunder. Reporter: Ole Marius Trøen, grafikk Tuva Tagseth.

Fotballnyheter