Flowers are placed next to Turkish police officers as they stand guard near the Reina nightclub, which was attacked by a gunman, in Istanbul
Foto: Umit Bektas / Reuters

Istanbul: Terrorangrep nyttårsaften

Oppsummert

39 mennesker ble drept etter at en person skjøt vilt rundt seg inne på en populær nattklubb der folk feiret nyttårsaften. 16. januar pågrep politiet den antatte gjerningsmannen, en kinesisk uigurer.

 • Livstid for terrorangrep

  Den hovedtiltalte er dømt til fengsel på livstid for terrorangrepet i Istanbul nyttårsaften for snart fire år siden. 39 mennesker ble drept og 79 ble såret. Gjerningsmannen flyktet fra stedet, og ekstremistgruppa IS tok på seg ansvaret for angrepet.

 • Mintes terrorofre i Istanbul

  Hundrevis av sørgende samlet seg nyttårsaften utenfor nattklubben Reina i Istanbul for å minnes de 39 menneskene som ble drept i terrorangrepet der i fjor. Et hav av røde nelliker ble lagt ned,og det ble satt opp bilder av mange av ofrene.

 • IS-militant drept av USA-styrker

  Amerikanske bakkestyrker har drept en IS-militant i Syria, som de mener er knyttet til nattklubbmassakren i Istanbul. Han skal videre ha forbindelser til lederen av terrororganisasjonen, sier en talsmann for det amerikanske forsvaret til Reuters.

 • Arrestert for Istanbul-angrep

  Ein fransk statsborgar med tyrkisk opphav er arrestert i samband med planlegging av nattklubbangrepet i Istanbul 1. januar, der 39 personar vart drepne. Han er sikta for å ha leigd leilegheita som den angriparen Abdulkadir Masjaripov brukte.

 • Franskmann tatt for Istanbul-terror

  En fransk statsborger med tyrkisk opprinnelse er pågrepet i forbindelse med planlegging av nattklubbangrepet i Istanbul der 39 personer ble drept. Han er siktet for å ha leid leiligheten som den antatte angriperen Abdulkadir Masjaripov benyttet.

Personen som er mistenkt for å ha stått bak terrorangrepet i Istanbul på nyttårsaften ankommer her Tyrkia forrige måned.

– Istanbul-terrorist er identifisert

Selfievideo av antatt gjerningsmann etter terrorangrep mot nattklubb i Tyrkia.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no