– Istanbul-terrorist er identifisert

Nattklubbangriperen i Istanbul er identifisert, opplyser Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavusoglu.

Personen som er mistenkt for å ha stått bak terrorangrepet i Istanbul på nyttårsaften ankommer her Tyrkia forrige måned.

Overvåkningsvideo viser gjerningsmannen ankomme bussterminalen i den tyrkiske byen Konya i november.

– Identiteten på personen som er ansvarlig for Istanbul-angrepet er fastslått, sa Cavusoglu til det statlige nyhetsbyrået Anadolu onsdag morgen, uten å gi flere detaljer.

Den antatte gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

Tyrkiske myndigheter har tidligere offentliggjort bilde og video av den antatte gjerningsmannen angrep en nattklubb i Istanbul natt til 1. nyttårsdag.

En overvåkningsvideo viser gjerningsmannen ankomme bussterminalen i den tyrkiske byen Konya i november. Han skal ha ankommet Tyrkia sammen med kone og to barn for å ikke vekke mistanke, skriver Hurriyet.

I følge det private nyhetsbyrået Dogan har tyrkisk politi i havnebyen Izmir pågrepet 27 personer som kan knyttes til nattklubbangrepet.

– Kom fra Syria

Ifølge avisen kom han fra Syria, der han har fått militær opplæring.

– Han har kamperfaring, det er helt tydelig. Han kan ha kjempet i Syria sammen med IS i årevis, sier en sikkerhetskilde til Reuters.

Mannens kone har sagt i avhør at hun hørte om angrepet gjennom media og at hun ikke visste at mannen var IS-sympatisør, skriver Hurriyet.

Avisen Haberturk skriver at gjerningsmannen antas å tilhøre den muslimske uigur-minoriteten i Kina. Andre kilder sier han kommer fra Kirgisistan.

Overvåkingsbilder det som kan ha vært mannen som skjøt og drepte flere titalls mennesker på en nattklubb i Istanbul.

Nyttårsnatten ble 39 mennesker drept og 65 såret da en væpnet mann gikk til angrep på den eksklusive nattklubben Reina i Istanbul. Nå kan gjerningsmannen være identifisert.

Fem personer arrestert

Onsdag morgen ble fem personer som tyrkisk politi mistenker er tilknyttet IS, pågrepet i den tyrkiske havnebyen Izmir. De kan knyttes til nattklubbangrepet, melder Anadolu.

IS har påtatt seg ansvar for angrepet mot nattklubben Reina i Istanbul nyttårsaften, der 39 personer ble drept og nærmere 70 såret.

Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavusoglu sier til AFP at identiteten hans er nå kjent.

  • Saken blir oppdatert.

Tirsdag ble en 28 år gammel mann, identifisert som Lakhe Matsjrapov, pågrepet da han returnerte til Kirgisistan fra Tyrkia. Etter avhør ble det slått fast at han ikke hadde noe med nattklubbangrepet å gjøre, og han ble løslatt.

Selfievideo av antatt gjerningsmann etter terrorangrep mot nattklubb i Tyrkia.

VIDEO: Tyrkisk politi har sendt ut denne videoen av mannen de mener kan ha stått bak Istanbul-terroren. Det er fortsatt uklart om dette er samme mannen som tyrkiske myndigheter nå sier at de har identifisert.

SISTE NYTT

Siste nytt