Lys og blomster for ofre for flystyrten i Teheran. Bilder av det ukrainske mannskapet på det styrtede flyet står i blomsterhavet på flyplassen i Kiev dit flyet var på vei da det ble skutt ned..
Foto: SERGEI SUPINSKY

Iran skjøt ned passasjerfly

Oppsummert

Iran innrømmer at de ved en feil skjøt ned et ukrainsk passasjerfly over Teheran onsdag morgen. Flyet var på vei til Kiev med 176 mennesker om bord. Alle omkom. Nedskytingen skjedde få timer etter at Iran hadde angrepet amerikanske mål i Irak.

 • Bekreftar at det var to rakettar

  Iran bekreftar måndag morgon at det var to rakettar som blei fyrte av mot det ukrainske flyet, melder AFP tysdag morgon. Det skal ha vore to Tor-M1-rakettar, ifølge ein foreløpig rapport lagt fram måndag kveld av Irans sivile luftfartsstyresmakter.

 • Døde ukrainarar sende heim

  Leivningane etter elleve ukrainarar som døde då det ukrainske passasjerflyet blei skote ned utfor Teheran, er tilbake i Ukraina. Nå står ein avskjedsseremoni for tur. Ni av dei døde ukrainarane var del av mannskapet på flyet, mens to var passasjerar.

 • Usikkert om svarte boksar

  Iran seier at dei ikkje har tatt ei avgjerd om å senda dei svarte boksane frå flyet som blei skote ned, til Ukraina, ifølge det statlege iranske nyheitsbyrået IRNA. Det melder Reuters søndag formiddag.

 • Ukraina får analysere svarte bokser

  Iran vil sende Ukraina dei svarte boksane frå det ukrainske passasjerflyet som blei skote ned over Iran. Det melder CNN, som siterer det iranske nyheitsbyrået Tasnim. Boksen skal analyserast i Kiev av ekspertar frå Ukraina, Frankrike, Canada og USA.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no