Hopp til innhold
Lys og blomster for ofre for flystyrten i Teheran. Bilder av det ukrainske mannskapet på det styrtede flyet står i blomsterhavet på flyplassen i Kiev dit flyet var på vei da det ble skutt ned..
Foto: SERGEI SUPINSKY

Iran skjøt ned passasjerfly

Oppsummert

Iran innrømmer at de ved en feil skjøt ned et ukrainsk passasjerfly over Teheran onsdag morgen. Flyet var på vei til Kiev med 176 mennesker om bord. Alle omkom. Nedskytingen skjedde få timer etter at Iran hadde angrepet amerikanske mål i Irak.

 • Canada: Flynedskyting var terror

  En canadisk domstol slår fast at flynedskytingen av et ukrainsk passasjerfly utenfor Teheran i Iran i fjor var en villet terrorhandling. Det åpner for mulig erstatning til de etterlatte. Alle de 176 om bord mistet livet. Blant dem var 85 canadiere.

 • I live 19 sekunder etter treff

  Myndighetene i Iran sier at de har lydopptak som viser at folk var i live i minst 19 sekunder etter at den første raketten traff det ukrainske passasjerflyet som ble skutt ned nær Teheran i januar. Få sekunder senere traff den andre raketten.

 • Rapport om nedskutt ukrainsk fly

  Det iranske luftfartstilsynet sier de har hentet ut noe data fra ferdsskriverene til det ukrainske flyet som ble skutt ned nær Teheran i januar. Iran har vedgått at de skjøt ned flyet ved en feil. 176 personer døde.

 • Svarte boksar bekreftar forstyrring

  Dei svarte boksane til det ukrainske flyet som blei skote ned av Iran ved ein feil i januar, bekreftar at flyet blei ulovleg forstyrra, melder Ukrainske styresmakter, ifølge Reuters. Det er venta at ein iransk delegasjon skal besøke Kiev neste veke.

 • Ukraina får svarte boksar frå PS752

  Presidenten i Ukraina har teke imot dei svarte boksane frå det ukrainske passasjerflyet som blei skote ned over Teheran i januar, melder Reuters. Iran, som innrømmer å ha angripe passasjerflyet ved ein feil, gav frå seg ferdsskrivarane måndag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no