Hopp til innhold
Helikopt ulykke Verdal
Foto: Vegard Woll / NRK

Helikopterulykke i Verdal

Oppsummert

Piloten og Midt-Norsk Helikopterservice er siktet etter helikopterulykken der to personer omkom i Verdal i november i fjor.

  • Ferdig med undersøkelsene etter helikopterulykka i Verdal

    Statens havarikommisjon for luftfart er ferdig med undersøkelsene etter helikopterulykka i Verdal hvor to personer omkom 1. november i fjor.

    Rapporten er nå oversendt de ulike bidragsyterne for gjennomlesing og eventuell kommentering før den blir offentliggjort. Ifølge avdelingsdirektør Kåre Halvorsen er det venta at rapporten blir gjort kjent i løpet av november.

    Også politiet er i stor grad ferdig med etterforskingen, men avventer rapporten fra Havarikommisjonen før de tar endelig stilling til hva som skjer videre med den strafferettslige oppfølgingen. Det sier politiadvokat Åsta Elden til NRK.

    Både piloten og det lokale firmaet Midtnorsk Helikopterservice, som piloten handlet på vegne av, er sikta for uaktsom overtredelse av Luftfartsloven.

    Et helikopter har styrtet og ligger svært ødelagt på et jorde. To representanter fra havarikommisjonen for luftfart er på stedet. En av dem kikker inn i helikopteret, mens den andre står litt lengre unna og kikker på vraket
    Foto: Bjarte Johannesen / NRK
  • Politiet har tatt ut siktelse mot helikopterfirma etter ulykke i Verdal

    Midt-Norsk Helikopterservice er siktet etter helikopterulykken der to personer omkom i Verdal i november i fjor. Fra før er piloten siktet i saken.

    En mann og en kvinne fra Overhalla, begge 68 år gamle, mistet livet da helikopteret fra Midt-Norsk Helikopterservice styrtet i bakken i Verdal 1. november.

    Politiadvokat Aasta Elden bekrefter overfor Trønder-Avisa at politiet har tatt ut siktelse mot firmaet som piloten jobbet for.

    – Siktelsen mot piloten er opprettholdt, men nå har vi også tatt ut siktelse mot Midt-Norsk Helikopterservice, siden piloten handlet på deres vegne, sier Elden.

    (NTB)

  • Pilot avhørt etter helikopterstyrt

    Piloten som fløy helikopteret som styrta i Verdal 1. november er nå avhørt av politiet. Han er sikta for å ha flydd helikopteret på en uaktsom måte.

    Politiet sier de fortsatt jobber med å finne ut hvorfor helikopteret styrta og to personer omkom.

    De undersøker også om det kan skyldes tekniske feil ved helikopteret eller om vær- og flyforhold kan ha medvirket.

    – Det er for tidlig å trekke konklusjoner om årsaken til ulykken. Dette er en tidkrevende etterforskning som vil fortsette med høy prioritet fremover, sier påtaleansvarlig politiadvokat Åsta Elden i Trøndelag politidistrikt.

  • Verdal: Ikke teknisk feil på helikopteret

    Statens Havarikommisjon har foreløpig ikke funnet noen tekniske feil med helikopteret som styrtet i Verdal sist uke.

    To personer mistet livet i ulykken, og piloten ble alvorlig skadd.

    Kommisjonen skriver på sine nettsider at de har avslutta sin innledende undersøkelse og at helikopteret blir frakta til deres lokaler i Lillestrøm for videre undersøkelser.

    Et helikopter har styrtet og ligger svært ødelagt på et jorde. To representanter fra havarikommisjonen og en person fra firmaet som eier helikopteret står nært helikopteret og kikker på skadene.
    Foto: Bjarte Johannesen / NRK
  • Piloten har status som siktet

    Tirsdag formiddag havarerte et helikopteret like etter avgang i Verdal i Trønderlag.

    Roar Henning Stein (68) og Inger Eline Gaundal Stein (68) omkom i ulykken. Piloten og en hund overlevde.

    Piloten er enda ikke avhørt av politiet på grunn av hans helsetilstand, men vil få status som siktet.

    Det betyr ikke at politiet plasserer skyld, men at det dreier seg om at politiet skal få gjort de nødvendige undersøkelsene, understreker etterforskningsleder Kjetil Mollan. Han sier politiet har flere hypoteser.

    Per nå ser det ut til at piloten vil bli siktet for uaktsomt overtredelse av luftfartsloven, sier Mollan.

    – Det kan være andre faktorer enn piloten som spiller inn, og det er viktig for oss å understreke det.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no