NRK Meny
Goliat-feltet i Barentshavet
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Goliat

Oppsummert

Tal frå Olje- og energidepartementet frå 2015 viser at Goliat-feltet nord for Hammerfest ikkje vil bli lønsam. Tala vart først lagt fram for Stortinget i november 2017, lenge etter at feltet kom i drift.

 • Eni har fått ja til Goliat-start

  Det italienske oljeselskapet Eni har ifølge Reuters fått klarsignal fra Petroleumstilsynet til å starte opp igjen oljeproduksjonen på Goliat-feltet nord for Finnmark. Produksjonen har vært stanset i over to måneder.

 • Mener Goliat-tall var for gamle

  Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) mener tall fra Oljedepartementet i 2015 var for gamle til å legges fram for Stortinget. Departementet har fått kritikk for at de ikke har lagt fram tallene som viste at Goliat-utbyggingen ikke gikk i pluss

 • Bellona kritisk til Goliat-tal

  Bellona-leiar Frederic Hauge meiner det er kritikkverdig at Oljedepartementet ikkje la fram for Stortinget tal frå Oljedirektoratet 2015 som viste at Goliat-utbygginga ikkje gjekk i pluss. Dette meiner Hauge er i strid med god forvaltningsskikk.

 • OED: Goliat ikkje lønsamt

  Olje- og energidepartementet hevda at dei aldri fekk vurdering av lønsemda på Goliat-feltet frå sin eigen faginstans i 2015, og dermed fekk heller ikkje Stortinget tala. No er tala funne, skriv Dagbladet. Og dei viser at Goliat ikkje er lønsamt.

 • Statoil godkjente Goliat

  Statoil godkjente produksjonsstart på Goliat-plattformen i Barentshavet tross alvorlige sikkerhetsmangler, skriver Teknisk ukeblad. Petroleumstilsynet valgte å henvende seg til Statoil for å gå god for oljeselskapet Enis vurderinger av sikkerheten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no