Hopp til innhold
Sperrebånd fra politiet på gården der en norsk kvinne funnet død i Värmland i Sverige
Foto: Sverre Holm-Nilsen / NRK

Frysebokssaken i Sverige

Oppsummert

En kvinne i 60-årene er funnet i en fryseboks på en gård i Värmland i Sverige. Hennes samboer, en mann i 50-årene, er tiltalt i saken. Han er ikke mistenkt for drap. Begge er norske statsborgere og opprinnelig fra Agder.

 • Frysebokssaken: Dømt nordmann får kortere fengselsstraff

  Nordmannen som oppbevarte sin døde samboer i en fryseboks i Sverige, er i lagmannsretten dømt til tre år i fengsel – seks måneder mindre enn i tingretten.

  Lagmannsretten kom fram til at selv om den døde kvinnen ble oppbevart på en «ekstremt krenkende måte», reduserer de likevel straffen til tre års fengsel.

  – Selv tatt de skjerpede omstendighetene i betraktning, anser lagmannsretten at forbrytelsens samlede straffeverdi er noe lavere enn det tingretten har kommet til, heter det i dommen, ifølge Nya Wermlands-Tidningen.

  Den 55 år gamle mannen ble tiltalt for likskjending og millionbedrageri etter å ha oppbevart sin døde samboer i en fryser i flere år i parets bolig. Han tok også kvinnens pensjon etter at hun døde.

  Det var 16. mars i år at kvinnen ble funnet i fryseboksen. Et familiemedlem forklarte i rettssaken at de pleide å ha kontakt med kvinnen flere ganger i måneden. Da kontakten opphørte, kom den tiltalte mannen med flere ulike forklaringer på hvorfor hun ikke kunne nås.

  I obduksjonsrapporten kom det fram at kvinnen hadde ligget død i fryseren siden januar 2018.

  (NTB/TT)

 • Frysebokssaken: Den dømte nordmannen anker

  Mannen som er dømt til 3,5 fengsel for likskjending og millionbedrageri anker dommen som kom mandag. Han oppbevarte sin avdøde samboer i en fryseboks.

  Det melder P4 Värmland.

  Han ble også dømt til å betale over 1,5 millioner kroner til Nav, etter at han tok ut samboerens pensjon i flere år etter hennes død.

  Mannen har nå anket saken til lagmannsretten.

 • Frysebokssaken: Nordmann dømt til 3,5 år i fengsel

  Avgjørelsen fra Värmland tingrett kom mandag. Mannen i 50-årene var tiltalt for likskjending og millionbedrageri av sin avdøde samboer, etter å ha oppbevart henne i en fryseboks.

  Mannen er også dømt til å betale over 1,5 millioner kroner til Nav, etter han tok ut samboerens pensjon i flere år etter hun var død.

 • Dom i fryseboks-saken i dag

  I ettermiddag faller dommen i saken mot mannen fra Agder som er tiltalt for likskjending og millionbedrageri i den såkalte fryseboks-saken i Sverige.

  55 åringen skal ha oppbevart sin døde samboer i en fryser i flere år i parets bolig. Angivelig hevet han også kvinnens pensjon etter at hun døde.

  Domsavsigelsen i Värmlands tingsrätt kommer klokken 14, ifølge svenske påtalemyndigheter.

 • Dom i frysebokssaken kommer mandag

  Mandag ettermiddag kommer dommen i saken mot nordmannen som er tiltalt i den såkalte fryseboks-saken i Sverige. Domsavsigelsen i Värmlands tingsrätt kommer klokka 14, opplyser den svenske påtalemyndigheten fredag.

  Den 55 år gamle mannen er tiltalt for likskjending og millionbedrageri etter å ha oppbevart sin døde samboer i en fryser i flere år i parets bolig. Angivelig hevet han kvinnens pensjon etter at hun døde.

  Mannen var opprinnelig siktet for drap, men siden obduksjonsrapporten ikke kunne slå fast noen sikker dødsårsak, ble siktelsen frafalt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no